Η αξία των τριών επιστημών! .

Χτυπήσατε τρεις επιστήμες που ΔΕΝ έπρεπε να χτυπήσετε! Την ΠΑΤΗΣΑΤΕ!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως από αυτή τη στιγμή που δημοσιεύεται η παρούσα ανακοίνωση, συστάθηκε και λειτουργεί στο χώρο του ΤΕΙ μας.

ΓΕΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ + ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το σχέδιο που ακολουθεί συντάχθηκε για το ΤΕΙ Καστοριάς, στην περίπτωση που θα αποφασισθεί «κατάληψη» στη Γενική Συνέλευση.

Σύσταση συντονιστικής επιτροπής κατάληψης ΑΤΕΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Η συντονιστική επιτροπή της κατάληψης είναι η εξής

ΒΙΝΤΕΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ!

Το παραπάνω βίντεο δημιουργήθηκε απ’ τους φοιτητές του ΤΕΙ Καστοριάς και των τριών τμημάτων, του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών και του τμήματος Διεθνούς Εμπορίου.

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Δελτίο Τύπου Τμήματος Εργοθεραπείας ΤΕΙ Αθήνας

ΑΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ
ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Σύμφωνα με το σχέδιο Αθηνά προβλέπεται η συγχώνευση του τμήματος Εργοθεραπείας με το τμήμα της Φυσικοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθήνας. Πρόκειται για μία απόφαση η οποία πάρθηκε ερήμην των εκπροσώπων των αντίστοιχων ενδιαφερόμενων τμημάτων .
Οι σπουδαστές του τμήματος Εργοθεραπείας σας ενημερώνουμε ότι διαφωνούμε κάθετα με την πρόταση αυτή, διότι προβλέπει τη συρρίκνωση του τμήματος, του επαγγελματικού κλάδου και των υπηρεσιών που παρέχει στο κοινωνικό σύνολο. Οι λόγοι που κάτι τέτοιο θεωρείται αδύνατο είναι οι εξής:


• Τα δύο τμήματα έχουν διαφορετικό επιστημονικό και γνωστικό αντικείμενο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να έχουν και ένα κοινό πρόγραμμα σπουδών.

• Η Εργοθεραπεία και η Φυσικοθεραπεία διαφέρουν εξ’ ολοκλήρου ως προς το είδος των παρεχόμενων υπηρεσιών. Η Εργοθεραπεία ασχολείται πέρα από τα κινητικά και με νευρολογικά , αναπτυξιακά, γηριατρικά και ψυχιατρικά περιστατικά όπως για παράδειγμα άτομα με αυτισμό, ψυχικά ασθενείς, άτομα με νοητική υστέρηση αλλά και σε άτομα εξαρτημένα από ουσίες κ.α

• Η Εργοθεραπεία είναι παγκοσμίως διαχωρισμένη και αναγνωρισμένη ως αυθύπαρκτη κι μοναδική επιστήμη.

• Το γεγονός ότι οι δύο κλάδοι διαφέρουν ως προς τα επαγγελματικά δικαιώματα καθιστά αδύνατη τη συγχώνευση των δύο τμημάτων.

• Το τμήμα Εργοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας είναι το μοναδικό σε Κύπρο και Ελλάδα .

• Αυτή η ενέργεια πλήττει ένα μεγάλο κομμάτι του ευπαθούς πληθυσμού που εξυπηρετείται από τις υπηρεσίες των εργοθεραπευτών, καθώς δε θα χει πλέον πρόσβαση σε αυτές.

Με τη συγχώνευση των δύο τμημάτων επιβαρύνονται οι επαγγελματίες υγείας, οι νοσοκομειακές μονάδες, οι κλινικές υπηρεσιών υγείας, εμείς οι σπουδαστές και κυρίως τα άτομα που χρήζουν υπηρεσίες εργοθεραπείας. Απαιτούμε από τους ιθύνοντες να λάβουν σοβαρά υπόψη την παρούσα επιστολή ώστε να αποτραπούν τέτοιου είδους ζημιογόνες αλλαγές στον τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας.

Οι σπουδαστές της Εργοθεραπείας

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε Ν.ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε.
Ν.ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΚΑΣΤΟΡΙΑ 6-3-2013                      

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο σύλλογός μας σας ενημερώνει πως διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας το Σάββατο 9 του Μάρτη και ώρα 11:30 π.μ. στο Εμπορικό Κέντρο Καστοριάς.

Ζούμε μια πρωτοφανή επίθεση στα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα. Καλούμε όλο τον κόσμο της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, φοιτητές, καθώς και εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους και όλους όσους αισθάνονται οργισμένοι από την Μνημονιακή πολιτική των περικοπών και της εξαθλίωσης.

 

Όλοι μαζί να στηρίξουμε την προσπάθεια ν’ αναδείξουμε τα προβλήματα της εκπαίδευσης και της κοινωνίας γενικότερα.

 

Σας προσκαλούμε, όλοι μαζί, να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας.

 

Από τώρα και στο εξής, οι νηπιαγωγοί, οι δάσκαλοι και οι ειδικότητες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα βρίσκονται στο δρόμο, σε μια σειρά από δράσεις με σκοπό να ενημερώσουν την κοινωνία για τα προβλήματά τους και για ν’ ακούσετε τα οράματά τους για ένα καλύτερο σχολείο.



Ξεκινήσαμε το Σάββατο 2 του Μάρτη στην πλατεία Μακεδονομάχων.

Συνεχίζουμε το Σάββατο 9 του Μάρτη στο Εμπορικό Κέντρο Καστοριάς.

Με τη δική σας συμπαράσταση θα συνεχίσουμε!

Να μην λείψει κανείς!

Επίσκεψη των KOZA MOSTRA στο ΤΕΙ Καστοριάς

Σήμερα 8-3-2013 στο ΤΕΙ Καστοριάς που τελεί υπό κατάληψη από 7-2-2013 μας επισκέφτηκε η μπάντα η οποία θα μας εκπροσωπήσει στον φετινό διαγωνισμό της EUROVISION που θα διεξαχθεί στην Σουηδία, ΚΟΖΑ ΜΟSΤRΑ. Συζητήσαμε μαζί τους για την κατάσταση που επικρατεί τον τελευταίο καιρό σε σχέση με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ στα ΤΕΙ και ΑΕΙ της χώρας μας. Τους δώσαμε κ μας δώσανε τις καλύτερες ευχές για τον αγώνα που έχει ο καθένας αντίστοιχα. Οι φοιτητές του ΤΕΙ Καστοριάς εύχονται καλή επιτυχία για τους ΚΟΖΑ ΜΟSΤRΑ.
Παρακάτω παρατείθεται υλικό απ’ την σημερινή τους επίσκεψη.





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΤΕΙ


ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ                                                                                           
πρ. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων
Μεγάλου Αλεξάνδρου 45 – Καστοριά
Τηλ.: 2467-0-81444  
e-mail:petsaln@otenet.gr      
                                                                                                                 
8 Μαρτίου 2013






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
___________________________________________________________________________


ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΤΕΙ ;

Η τελική (;) απόφαση της Κυβέρνησης, όπως την παρουσίασε στην Επιτροπή της Βουλής ο Υπουργός Παιδείας αποδεκατίζει το Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό  Ίδρυμα της περιοχής μας. Οι φόβοι που είχα εκφράσει τον Ιανουάριο, πριν ακόμη παρουσιαστεί το πρώτο σχέδιο του Υπουργείου, δυστυχώς επιβεβαιώνονται.
Η μεταφορά του Τμήματος Διεθνούς Εμπορίου από την Καστοριά σε άλλη πόλη, η «μετάλλαξη» του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας και η μείωση των εισακτέων από 650-700 συνολικά σε 225 ετησίως συρρικνώνουν κυριολεκτικά το ΤΕΙ.
Οδηγούν στην υποβάθμιση ένα Ανώτατο Τεχνολογικό Ίδρυμα που είχαμε ιδρύσει πριν από 18 χρόνια και αναπτύξει σχεδιασμένα, με τμήματα σύγχρονα, ελκυστικά για τους νέους, αποδοτικά για την ανάπτυξη του τόπου μας και χρήσιμα για την εθνική οικονομία.
Γιατί το κάνουν αυτό; Και πως τοποθετούνται οι τοπικοί φορείς και εκπρόσωποι σ’ αυτήν την ακατανόητη επίθεση στο ΤΕΙ; Έχουν αντιληφθεί ότι θα σημάνει ανεπανόρθωτο πλήγμα στην πολλαπλή ανάπτυξη της ακριτικής περιοχής;
Αυτά που θέλει να επιβάλει η Κυβέρνηση δεν έχουν ακαδημαϊκή επιστημονική λογική, ούτε υπακούουν σε σοβαρό σχεδιασμό Ανώτατης Εκπαίδευσης. Συνεχώς αλλάζουν τα Τμήματα που μεταφέρονται, καταργούνται, συγχωνεύονται ή μεταλλάσσονται, χωρίς να έχει γίνει σοβαρή διαβούλευση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τώρα απομακρύνεται το Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου και μεταλλάσσεται το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, ενώ τα Τμήματα αυτά, αφού είχαν αξιολογηθεί, εκτός από τις Προπτυχιακές Σπουδές έχουν ήδη και Μεταπτυχιακά Προγράμματα!
Η ραγδαία συρρίκνωση του ΤΕΙ αλλά και η κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που μετά από σοβαρή επιστημονική μελέτη είχε δημιουργηθεί και στα πλαίσια του είχαμε ιδρύσει το 2010 και το Τμήμα Αρχιτεκτονικής στην Καστοριά, ξεθεμελιώνουν ότι με σοβαρό σχεδιασμό, πολλές προσπάθειες και σημαντικά κονδύλια για τις σύγχρονες υποδομές δημιουργήθηκε για την Ανώτατη  Εκπαίδευση στην περιοχή μας.
Δεν υπάρχει άλλοθι, δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για όλα αυτά που συμβαίνουν. Άλλωστε ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι το σχέδιο του αυτό δεν έχει να κάνει με «απαιτήσεις»  της τρόϊκας  ή οποιουδήποτε άλλου.
Είναι τραγικό, την στιγμή που χρειάζεται ένταση των προσπαθειών για ανάπτυξη, να παίρνονται αποφάσεις που θα οξύνουν την κρίση και θα ορθώσουν νέα εμπόδια στην εκπαίδευση της νέας γενιάς.
Αν οι «σχετικοί και άσχετοι» αρμόδιοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να προσθέσουν κάτι σ’ αυτά που βρήκαν τουλάχιστον ας μην τα ξηλώνουν.

___________________________________________________________________________

Σε κατάληψη από χθες και το ΤΕΙ Καλαμάτας


ΓΙΑ ΤΗ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ



Σε κατάληψη βρίσκεται από χθες το ΤΕΙ Καλαμάτας, όπως αποφάσισαν οι σπουδαστικές γενικές συνελεύσεις, αντιδρώντας στο σχέδιο «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας και στις αλλαγές που περιλαμβάνει για τις σχολές του.
Εκτός από τους φοιτητές του Τμήματος Λογοθεραπείας, που, σύμφωνα με το σχέδιο, απορροφάται άμεσα (χωρίς να υπάρξει καν μεταβατική περίοδος) από τη Λογοθεραπεία της Πάτρας, αντιδρούν επίσης οι σπουδαστές των Τμημάτων Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας, καθώς και του Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα οποία υποβαθμίζονται, γιατί από τμήματα μετατρέπονται σε κατευθύνσεις ενός νέου Τμήματος με την ονομασία Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Όπως σημείωσε χθες στο «Θ» ο πρόεδρος του Σπουδαστικού Συλλόγου του Τμήματος Λογοθεραπείας Τάσος Μανεσιώτης, η κατάληψη στο ΤΕΙ θα συνεχιστεί, ενώ τη Δευτέρα θα γίνουν νέες γενικές συνελεύσεις για να εκτιμηθεί η κατάσταση και να αποφασιστεί πώς θα κινηθούν οι φοιτητές στη συνέχεια.
Εν τω μεταξύ, για χθες βράδυ είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση φοιτητών στο ΤΕΙ, προκειμένου να συζητήσουν και άλλους τρόπους αντίδρασης πέρα από την κατάληψη.

Βίντεο με θέμα το Σχέδιο Αθηνά

Έπειτα από πρωτοβουλία του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΤΕΙΘ, δημιουργήθηκε ένα βίντεο με θέμα το Σχέδιο "Αθηνά".

Τα λόγια είναι περιττά....

ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ




ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ!

γιατί;

Διότι Το Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών...

• Διαθέτει διακριτό επιστημονικό αντικείμενο.

• Είναι μοναδική σχολή στο είδος της στην Ελλάδα!

• Έχει τρεις κατευθύνσεις (Υπολογιστές, Οικονομικά, Φυσικές Επιστήμες) οι οποίες θα χαθούν.

• Συνδέει σε βάθος τα μαθηματικά με τις υπόλοιπες επιστήμες από προπτυχιακό ακόμα επίπεδο.

Επίσης

• Παράγει έρευνα.

• Είναι διεθνώς καταξιωμένο με αριστεία.

• Πιθανή συγχώνευση θα έφερνε οικονομία πόρων στο κράτος της τάξεως των μόλις 9.000 € το χρόνο!

Μαζί μας έχουμε τους καθηγητές και τον Πρύτανη Πανεπιστημίου Κρήτης.

-----------------------------------------------

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ;

Η γνώμη των φοιτητών του τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών όπως και των διοικητικών είναι αντίθετη με το σχέδιο «Αθηνά» το οποίο συγχωνεύει το τμήμα μας με το τμήμα Μαθηματικών. Στα συγκεκριμένα τμήματα η συγχώνευση αυτή μόνο προβλήματα μπορεί να επιφέρει.

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι τα εν λόγω τμήματα έχουν διαφορετικά ερευνητικά και γνωστικά αντικείμενα και υπάρχουν στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία.

Συγκεκριμένα το τμήμα Μαθηματικών έχει ως αντικείμενο την παραγωγή και διάχυση της μαθηματικής γνώσης, ενώ αυτό των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών την Ανάπτυξη μαθηματικών μεθόδων στις διάφορες επιστήμες (Υπολογιστικής, Φυσικών και Οικονομικών).

Συνεπώς η ενδεχόμενη απορρόφηση του τμήματός σημαίνει την υποβάθμιση του τομέα μας ως κατεύθυνση άρα και την απαλοιφή της εξειδίκευσης που αυτή τη στιγμή μας παρέχεται, με δυνατότητα πλέον περεταίρω εμβάθυνσης μόνο σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Ακόμα, στο τμήμα μας υπάρχει εγκεκριμμένο μεταπτυχιακό
τμήμα καθώς και ισχυρό ερευνητικό κομμάτι στο Ίδρυμα Τεχνολογικών Επιστημών.

Είναι ακόμα αξιοσημείωτο το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένα αντίστοιχο τμήμα στην Ελλάδα (η Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο που θεωρείται από πολλούς παρόμοια στην πραγματικότητα έχει μεγάλες διαφορές).

Η σχολή αυτή αποτέλεσε συνειδητοποιημένη επιλογή για τους περισσότερους από εμάς, λόγω των διακρίσεων που αναφέρθηκαν παραπάνω. Είμαστε σίγουροι ότι και στο μέλλον θα υπάρχουν άτομα με αντίστοιχα
επιστημονικά ενδιαφέροντα.

Είμαστε κάθετοι στη συγχώνευση αυτή και είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε το τμήμα μας να συνεχίσει να υφίσταται.

Σύλλογος φοιτητών Τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Δελτίο Τύπου Τμήμα Ψυχολογίας ΕΚΠΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Πρόγραμμα Ψυχολογίας, του Τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με το σχέδιο «Αθηνά», ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ!!!
ΟΜΩΣ
Δεν εμπίπτει σε κανένα από τα κριτήρια κατάργησης τα οποία έχει θέσει το σχέδιο ΑΘΗΝΑ.

1. Είναι το μόνο Πρόγραμμα σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών το οποίο χορηγεί από το 1993 πτυχίο Ψυχολογίας με επαγγελματικά δικαιώματα.

2. Έχει 19 οργανικές θέσεις μελών ΔΕΠ, και όχι μηδέν (0), όπως εμφανίζεται στο σχέδιο ΑΘΗΝΑ.

3. Δέχεται κάθε χρόνο 110 φοιτητές (και όχι 270 φοιτητές όπως εμφανίζεται στο σχέδιο ΑΘΗΝΑ).

4. Έχει φοιτητές με την 3η υψηλότερη βάση εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (μετά την Ιατρική και τη Νομική).

5. Έχει αυτή τη στιγμή περισσότερους από 1000 ενεργούς φοιτητές. Το 85% αυτών αποφοιτούν κάθε χρόνο.

6. Εκπαιδεύει επαγγελματίες υψηλής ειδίκευσης, σε Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό επίπεδο, στη Σχολική Ψυχολογία και στην Κλινική Ψυχολογία, οι οποίοι παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

7. Δεν επιβαρύνει τον οικονομικό προϋπολογισμό, διότι με την ίδια υποδομή και το ίδιο προσωπικό εξυπηρετεί και τα δύο προγράμματα σπουδών του ΦΠΨ.

Ζητούμε
ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Ο Πρόεδρος του Τμήματος ΦΠΨ, ο Διευθυντής του Προγράμματος Ψυχολογίας και τα μέλη ΔΕΠ
 Παραθέτουμε και το petition που δημιουργήθηκε ώστε να μαζευτούν ηλεκτρονικές υπογραφές για να παραμείνει το τμήμα ως έχει,για να συμμετέχετε πατήστε εδώ

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Θέμα: Φοιτητική Κατάληψη

Πότε τελειώνει; μα ακόμη δεν ξεκίνησε!!!

Οχι αγαπητοί,δεν πρόκειται για ένα ακόμα δημοσίευμα του αν θα συνεχιστεί, ή όχι. Ούτε για τους λόγους που γίνεται,τουλάχιστον για το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας,εδώ στο Παράρτημα Καστοριάς. Πιστεύω πως τα αίτηματα δίνουν στο καθένα να καταλάβει τους λόγους που γίνεται. Η μόνη αλλαγή που θα δεχόμουν προσωπικά θα ήταν να σταματήσουν να μας λένε Παράρτημα γιατί νιώθω το τμήμα σαν υποκατάστημα κάποιας τράπεζας,αλλά εφόσον ούτε αυτό προτείνεται, η θέση μας,ως προς τα αιτήματα, είναι αμετάκλιτη (ή όπως εγώ νομίζω). Αν η προσπάθεια μου για χιούμορ δεν απέδωσε καρπούς, ευελπιστώ πως το παρακάτω κείμενο θα σου δώσει να καταλάβεις τις ευθύνες,τη βαρύτητα και τη σπουδαιότητα μίας φοιτητικής κατάληψης γενικότερα.

Τι πραγματικά γίνεται.

Καλώς ή κακώς, το ελληνικό Σύνταγμα, ή πιο συγκεκριμένα το ελληνικό κοινοβούλιο, έχει εξασφαλίσει τη δυνατότητα να φρενάρει οποιαδήποτε ανεξάρτητη κοινωνική συσπείρωση που οργανώνεται ώστε να διαμαρτυρηθεί μία κοινωνική ομάδα ή καλύτερα ένα ευρύ κοινωνικό σύνολο. Από τους κλασσικότερους τρόπους διαμαρτυρίας,αν και όχι ο μόνος και όχι πάντα αποτελεσματικότερος, είναι οι καταλήψεις. Κακά τα ψέματα, η κατάληψη ενός δημόσιου, είτε σπανίως ιδιωτικού χώρου, είναι δύσκολη υπόθεση. Αν και ο τυπικός σκοπός ποικίλει, η πραγματικότητα αποδεικνύει συνήθως, από την πλευρά των φοιτητών, πως σκοπός είναι να κλείσει το ΤΕΙ-ΑΕΙ ώστε να επιστρέψουν στη γλυκιά dolce vita της πόλης τους, όσοι που ψήφισαν υπέρ και άλλοι αρπάζουν την ευκαιρία για χαρτοπαίγνια,χοροεσπερίδες ύπο την επήρεια ψυχεδελικών ουσίων και μουσικών,μακριά γαϊδούρα,κ.α. Μέσα στις καταλήψεις έχουν και αυτά την θέση τους, αν και μερικά εξ αυτών παράνομα, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι μίας φοιτητικής κατάληψης.  Άλλωστε και ο αγώνας θέλει γιορτή για να εξυψώσει το ηθικό των αγωνιστών,εφόσον μιλάμε για αγώνα και αγωνιστές.

Τι πρέπει να αποτελεί μόνιμο κίνητρο και πόσο πρέπει να διαρκεί μία κατάληψη;

Μόνιμο κίνητρο πρέπει να αποτελεί ο στόχος που έχει οριστεί από τα αιτήματα που αποφασίστηκαν, τόσο από το συντονιστικό, όσο και αμεσοδημοκρατικά από το σώμα της κατάληψης,τους φοιτητές ή εμμεσοδημοκρατικά από τους εκπροσώπους αυτών. Για μία κατάληψη δεν αρκεί απλά η παρουσία των ατόμων σε αυτή,αν και όντας σημαντική, αλλά και η άμεση δράση των παραπάνω μέσα από συζητήσεις για τoν τρόπο επίτευξης των στόχων,κανονισμένες πορείες διαμαρτυρίας, ενημέρωση του κοινωνικού περίγυρου επί του θέματος ώστε να επιτευχθεί μεγαλύτερη κοινωνική συσπείρωση,προβολές ταινιών-ντοκιμαντέρ σχετικών με το θέμα,κ.α. Ευτυχώς όταν υπάρχουν αρκετά άτομα και με όρεξη, τότε οι ιδέες που γεννιούνται είναι τα καλύτερα εργαλεία για την επίτευξη των στόχων μίας κατάληψης. Ο χρόνος διάρκειας μίας κατάληψης ορίζεται κυρίως από το πότε θα επιτευχθεί ο στόχος είτε από το αν έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες κινήσεις για την επιτευξή του αλλά δεν υπήρξε το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Πολλές φορές η δεύτερη περίπτωση μπορεί να γεμίσει το κεφάλι του ανθρώπου με πείσμα και να εντείνει τις προσπάθειες του για να καταφέρει ένα αποτέλεσμα,παρόλα αυτά η απαισιοδοξία και η ματαιοδοξία που τρέφονται από μικρές αποτυχίες,δημιουργούν ένα αρνητικό κλίμα το όποιο όμως δεν πρέπει να λυγίζει κανένα.

Η ουσία του πράγματος;

Συζήτηση. Μία λέξη που θα μπορούσε να καλύψει μία ολόκληρη παράγραφο. Μέσα από αυτή,υπάρχει η δυνάτοτητα ενημέρωσης,κοινωνικοποίησης και διόρθωσης λανθασμένων αντιλήψεων του ατόμου (αν και εδώ η άποψη επι σωστού και λάθους είναι καθαρά υποκειμενική). Τρόποι δράσης, μέσα από τη συζήτηση βρίσκεται ο τρόπος που θα επιλυθεί ένα πρόβλημα. Κοινωνική ευαισθητοποίηση, αλληλεγγύη και κάλυψη όσο πιο πολλών αναγκών γίνεται από την τοπική κοινωνία. Κινητοποιήσεις,όταν τα λόγια γίνονται πράξεις. Καταστολή; Αντέδρασε ειρηνικά και μην προκαλείς πάντα την τύχη σου. Επαφές και απαίτηση για πραγμάτωση των αιτημάτων από τον αντίστοιχο αρμόδιο φορέα. Σε περίπτωση που δεν γίνει το τελευταίο οι αποφάσεις που θα πρέπει να πάρουν όλοι, εμπίπτουν συνήθως σε ακραίους τρόπους και κινήσεις,τους οποίους δεν θα έκρινα πάντα καταδικαστέους εφόσον πολλές από τις αποφάσεις και τους νόμους που περνάνε δεν βρίσκουν σύμφωνη την κοινή γνώμη. Κοινώς,όπως σε αναγκάζουν να δεχτείς κάποια πράγματα,ανάγκασε τους και εσύ να δεχτούν κάποια άλλα.

Σχέδιο Αθηνά όπως Σχέδιο ΔΙΑΣ;

Θαυμαστό το γεγονός πως τα ονόματα έχουν να κάνουν με την λαμπρή ελληνική μυθολογία,μόνο που ως λαμπρά δεν θα χαρακτήριζα τα δύο αυτά σχέδια. Συνδιασμένα με ένα παράξενο τρόπο, μάλλον έχουν να κάνουν με την απέλαση της παιδείας,καθώς δημιουργούν Έλληνες μετανάστες σε ξένες χώρες, με το ελληνικό Πανεπιστήμιο να καταλήγει ως μία προέκταση του Λυκείου δίνοντας στον σπουδαστή πιο γενικές γνώσεις από τις ήδη αρκετά γενικευμένες. Ο χάρτης των φοιτητικών καταλήψεων γεμίζει σταδιακά. Η δεύτερη εκδοχή του Σχεδίου Αθηνά ξεριζώνει και άλλους από τους τόπους τους,που δεν βρίσκονται στη πρώτη εκδοχή,πολλοί ξεκίνησαν να αντιλαμβάνονται το μέγεθος του “παιχνιδιού” που στήνει το Υπουργείο Παιδείας για να σφιγμομετρήσει την φοιτητική αδιαφορία, η οποία όμως δεν υφίσταται,τουλάχιστον καθολικά. Η υποβάθμιση της εκπαίδευσης δεν πρέπει να περάσει όπως πέρασε η γενικότερη κοινωνική υποβάθμιση. Όσο υπάρχουν ασυνείδητοι, δεν μπορεί να υπάρξει εξέλιξη και όσο επικρατεί ωχαδελφισμός δεν μπορεί να υπάρξει αλλαγή. Αρχή θεωρώ την σωστή ενημέρωση και μόνο με τα σωστά λόγια μπορεί να υπάρξει διάθεση για αλλαγή. Προκαλώ όλη τη τριτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση να ενημερωθεί εξ ολοκλήρου επί του σχεδίου Αθηνά, από τις τόσες πληροφορίες που δίνει απλόχερα το ίντερνετ και τους προσκαλώ σε πανελλαδική κατάληψη σχολείων (και ναι ξέρω πως δίνετε πανελλαδικές και είναι δύσκολα) και όλων των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.


Με εκτίμηση,

Παστράκης Φώτης

Φοιτητής Πληροφορικής και Τεχνολογίας H/Y,ΑΤΕΙ Καστοριάς.

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Φυγόπονοι... Μαλθακοί και πρόβατα!!



Φυγόπονοι... Μαλθακοί και πρόβατα!!
Έτσι... Φωνάζατε συνεχώς με το τουπέ που σας έμαθε ο όποιος καθηγητής σας (γιατί ως πρόβατα, ξέρετε απλά να μασάτε και να υπακούτε), ότι δεν έχετε σχέση με οικονομικά ενώ ήσασταν σε σχολή που εξ'αρχής γνωρίζατε ότι ανήκει και στο 5ο πεδίο (ασχέτως από πού μπήκατε)... Μετά κουραστήκατε ή θεωρήσατε ότι το χρέος σας το κάνατε 3-4 μερούλες και επιστρέψατε στα σπιτάκια σας να φάτε ζεστό φαγάκι και κάνατε check in από όλα τα μαγαζιά που περνούσε η χάρη σας (έτσι, να ζηλέψουμε)... Φυγόπονοι... Στη συνέχεια λέγατε "έλα μωρέ, ό,τι είναι να γίνει θα γίνει, εμείς θα το αλλάξουμε?" Ναι ρε, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ!! Ποιος άλλος αν όχι εμείς? Έπειτα κράζατε εμάς να "ξεκολλήσουμε" και να ανοίξουμε το "κωλο-ΤΕΙ" γιατί "κατάντησε αηδία"...

Φυγόπονοι... Μαλθακοί και πρόβατα!!
Γίνετε τώρα ΣΤΕΦ, έτσι, χωρίς κανένα λόγο, χάστε κάθε δικαίωμά σας, να το φυσάτε και να μην κρυώνει... Εμείς τουλάχιστον ήμασταν λίγοι, δεν είχαμε τη μάζα που είχατε εσείς (για να πεις τα αντίστοιχα), στη δικιά σας μάζα βασιζόμασταν για να ακουστούμε· και εσείς μας "κλάσατε" όπως όλους μας, μας "κλάνει" όλη η Ελλάδα, όλοι όσοι "δε θίγονται" και ως "παρτάκιδες, δεν τους αφορά", όλοι όσοι δεν έχουν καταλάβει ότι στο επόμενο σχέδιο τα δικά τους τμήματα θα πρωταγωνιστούν!!

Φυγόπονοι... Μαλθακοί και πρόβατα!!
Το πρώτο τμήμα που ιδρύθηκε στην Καστοριά (ναι, τα συμφέροντα ήταν της γούνας δεν αντιλέγω), το μοναδικό αυτό τμήμα στην Ελλάδα, που είναι μάλιστα και το μόνο Δημόσιο σε όλο τον κόσμο (αλλού πληρώνουν ιδιωτικές σχολές για να σπουδάσουν “International Trade”), το πρώτο τμήμα ΤΕΙ που δημιούργησε μεταπτυχιακό στην Ελλάδα (με μεγάλη επιτυχία και σε συνεργασία με ξένο Πανεπιστήμιο), το τμήμα που χρειάζεται η χώρα μας υπερβολικά στην παρούσα φάση για να “ξεφύγει” ανταγωνιστικά επιτέλους, στις Διεθνείς αγορές.

Φυγόπονοι... Μαλθακοί και πρόβατα!!
Τι κι αν σας έλεγαν όλοι μη φύγετε, ο αγώνας είναι κοινός, δε μπορούμε μόνοι, στηρίξτε την προσπάθεια, μείνετε εδώ, φωνάξτε κι άλλους, κλπ, κλπ... Τι θα γινόταν αν μένατε και δε φεύγατε? Έχετε δίκιο, μπορεί και τίποτα! Θα είχατε όμως προσπαθήσει και θα είχατε κάθε δικαίωμα να μου λέτε ό,τι θέλετε τώρα! Όχι αγώνες εκ του ασφαλούς όμως... Τίποτα δεν είναι σίγουρο, οκ... είναι όμως και όλα πιθανά! Τι άλλο θέλετε για να αφυπνιστείτε? Έλεος! Το '73 είναι μακριά για όλους σας και την ιστορία δε τη διαβάζει κανείς, σεβαστό αν και απαράδεκτο... Δεν ακούσατε όμως, ποτέ για τις εποχές του Μητσοτάκη (90-91), αγώνες και καταλήψεις τότε, όλο το σύμπαν στους δρόμους, ο Τεμπονέρας νεκρός? Φυγόπονοι... Μαλθακοί και πρόβατα!!

Πότε θα ξυπνήσετεεεεεεεεεε?
Πότε? Ποτέ?
Τόσο ζώα ρε γαμώτο?

Το βασίλειο της χαοτικής οικογενειοκρατίας γερά κρατεί και όσο υπομένουμε μαλθακά, θα είμαστε ζώα και ως ζώα θα μας αντιμετωπίζουν... Θα ξυπνήσουμε ποτέ? Α! Καλημέρα.. έχουμε χούντα, δεν ξέρω αν το καταλάβατε... Εδώ και πολλά χρόνια! Θα κάνουμε κάτι για αυτό? οέο??? Τι να κάνουμε ρε, όταν όλοι είστε φυγόπονοι, μαλθακοί και πρόβατα?


Γεώργιος Ρεβενάκης
Φοιτητής Τμ. Διεθνούς Εμπορίου – ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Παράρτημα (Καστοριάς? – Αίτημα σε εκκρεμότητα…)

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Δήλωση σπουδαστή για τους αδικοχαμένους φοιτητές στη Λάρισα

Η τραγωδία των συναδέλφων μας, σπουδαστών του ΤΕΙ Λάρισας, είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της οργής για κάθε φοιτητή και σπουδαστή που η οικογένεια του σήμερα στενάζει και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα έξοδα ούτε στοιχειωδών αναγκών.
Δυο συνάδελφοί μας έχασαν τη ζωή τους και τρεις χαροπαλεύουν επειδή προσπάθησαν να ζεσταθούν με αυτοσχέδιο τρόπο λόγω οικονομικής αδυναμίας να πληρώσουν για πετρέλαιο.
Ο καθένας μας θα μπορούσε να είναι στη θέση τους!
Εκατοντάδες από εμάς βιώνουμε σήμερα την ίδια ή ανάλογη κατάσταση, αφού οι οικογένειές μας δυσκολεύονται με τους μισθούς πείνας, την ανεργία, τα χαράτσια και δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για θέρμανση. Αντιμετωπίζουμε τις άθλιες συνθήκες σπουδών, την διάλυση της φοιτητικής μέριμνας, την παντελή έλλειψη εστιών που να καλύπτουν τις ανάγκες μας για δωρεάν στέγαση.
Το συγκεκριμένο γεγονός, μόνο τυχαίο δεν είναι. Δεν οφείλεται σε καμιά απροσεξία των συναδέλφων μας όπως θα βιαστούν να πουν κάποια παπαγαλάκια που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να βγάζουν λάδι την αντιλαϊκή πολιτική .
Η τραγωδία που εξελίχθηκε στη Λάρισα, αποδεικνύει ότι η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ δεν είναι απλά εχθρική προς το λαό αλλά επικίνδυνη ακόμα και για την ίδια τη ζωή. Μια πολιτική που στερεί συνολικά από το λαό και τα παιδιά του τα πιο στοιχειώδη, τη θέρμανση, το ρεύμα, την στέγη και το ψωμί.
Καλούμε τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους όλης της Ελλάδας να καταδικάσουν την πολιτική που στερεί τη θέρμανση από το λαό και τα παιδιά του ειδικά σε περιοχές όπως η Δυτική Μακεδονία και η Καστοριά που το πρόβλημα είναι πιο οξυμένο, το δικαίωμα στη δωρεάν στέγαση με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στους συναδέλφους και τις οικογένειες των σπουδαστών.
Απαιτούμε τώρα από την κυβέρνηση να δώσει λύση στο πρόβλημα της θέρμανσης καταργώντας τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και τον ΦΠΑ στα καύσιμα και εξασφαλίζοντας δωρεάν και ασφαλή στέγαση και συνθήκες σπουδών για όλους τους φοιτητές.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΟΙ ΕΜΜΕΣΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΤΑ ΕΙΔΗ ΠΛΑΤΙΑΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΕΣΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΙΔΙΩΤΕΣ, ΝΟΙΚΙΑ  ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΣΤΟΥΝ ΔΩΜΑΤΙΑ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΑΜΕΣΑ. ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥΣ .

Ραφαήλ Τζεβελέκης

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

ΚΑΣΤΟΡΙΑ:ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΛΙΒΕΡΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ.

Ο Σύλλογος Φοιτητών Καστοριάς ως ένδειξη συμπαράστασης προς τους φοιτητές της Λάρισας και τις οικογένειες αυτών, καλεί όλους τους φοιτητές και την τοπική κοινωνία της πόλης, να παρευρεθεί την Τρίτη 05-03-2013 και ώρα 8 μ.μ. στο Πάρκο της Ολυμπιακής Φλόγας.
Ανάβοντας ένα κεράκι, ας τιμήσουμε όλοι μαζί την μνήμη τους.
Σύλλογος Φοιτητών Καστοριάς.

Συλλογή Υπογράφων τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών του ΤΕΙ Αθήνας


Το Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών του ΤΕΙ Αθήνας συλλέγει στο gopetition υπογραφές για την αυτόνομη διατήρησή του.

Όποιος ενδιαφέρετε να βοηθήσει υπογράφοντας, μπορεί να επισκεφτεί τον Ιστότοπο του βιβλίου ηλεκτρονικών υπογραφών εδώ

Απάντηση στο «κουραστικό» πλέον oladeka!


Απάντηση στο «κουραστικό» πλέον oladeka

Ο λόγος και πάλι για το blog «oladeka» και συγκεκριμένα για το άρθρο http://oladeka.blogspot.gr/2013/03/blog-post_6340.html και τα επιμέρους σχόλιά των διαχειριστών του (με ψευδώνυμο βέβαια), τα οποία ξεκάθαρα έχουν βρεθεί σε παραλογισμό "λήψης του αιτουμένου". Το σχόλιο που έγινε από τον λογαριασμό με όνομα Σχέδιο Αθηνά δεν αντιπροσωπεύει όλο το blog αλλά τη γνώμη ενός ατόμου εξ αυτών. Το παρόν ωστόσο, μας αντιπροσωπεύει όλους και ας σας κάνουμε διαφήμιση για ακόμη μία φορά...

Είναι φανερή η έλλειψη πρωτοτυπίας και «φαγούρας» που σας διακρίνει, όπως είναι επίσης γνωστό ότι είστε από τα blog με την αμελητέα απήχηση στην Καστοριά! Είμαστε γνώστες του πώς πρέπει να σας διαχειριστούμε (να σας αφήσουμε δηλαδή στη μοναξιά του λαϊκισμού σας), ωστόσο θα ασχοληθούμε για μία ακόμη φορά με την «περίπτωσή» σας καθώς κάναμε το λάθος μας και εσείς με τη σειρά σας «τσιμπήσατε» αμέσως! Δικαίως, γιατί άλλον τρόπο δεν έχετε να «ανέβετε» κλικ…

Αρχικά λοιπόν, σας ενημερώνουμε, πως δε συμμεριζόμαστε τις απόψεις του Pakistanikou Eidwlou σε καμία περίπτωση, όπως και πολλοί φοιτητές! Ακόμα, το εν λόγω προφίλ, ουδεμία σχέση έχει με τους διαχειριστές του blog και της σελίδας «Σχέδιο Αθηνά-Κινητοποίηση» που χρησιμοποιούμε σαν Γραφείο Τύπου. Δευτερευόντως, θα θέλαμε να παραδεχθούμε-γνωστοποιώντας σας παράλληλα πως είμαστε ενήμεροι για την ύπαρξη του συγκεκριμένου προφίλ χρόνια τώρα.. αλήθεια, εσείς τώρα τον/την πήρατε χαμπάρι; Αν είστε διατεθειμένοι να κάνετε «κατασκοπία» σε ομάδα φοιτητικής κοινότητας σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης , μήπως τουλάχιστον να την κάνετε ορθά και ολοκληρωμένα;

Συνεχίζοντας, σας γνωστοποιούμε πως το «trolling» (ελληνιστί «ψάρεμα»), είναι νέο είδος έκφρασης και συναντάται συχνά στην ηλικία των νέων πλέον… Αν σας πειράζει ο «σεξισμός» του συγκεκριμένου ψαρέματος, θα πρέπει να παραδεχθείτε ότι το χάσμα μεταξύ των γενεών μας είναι τεράστιο ή ότι είστε απλά οπισθοδρομικοί εν έτη 2013 (επίσης προβληματικό ίσως;).

Παράλληλα, μη μας παρουσιάζετε ως «θύμα» την κυρία Αναγνωστοπούλου την οποία «θάβετε» με κάθε ευκαιρία στο blog σας, είναι τουλάχιστον αστείο για εσάς να είστε τόσο συμπονετικοί ξαφνικά προς τη δημοσιογράφο.

Ελπίζουμε ειλικρινά η ίδια, σε αντίθεση με εσάς, να γνωρίζει τι είναι το trolling και να μη σταματήσει την στήριξη που απλόχερα μας δίνει όλο αυτό το διάστημα, αντίθετα με «κάποιους» ανώνυμους bloggers σαν και εσάς που δεν έχουν σταθερή στάση. Μήπως τελικά, αναρωτιόμαστε, όλο αυτό το μίσος σας και ο πόλεμος είναι γιατί σαν φοιτητές του ΤΕΙ ζητήσαμε τη βοήθεια του δικτύου και του Alphafm, των ανταγωνιστών σας δηλαδή;

Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι είστε φανερά πολέμιοι του αγώνα των φοιτητών της πόλης σας, κύριοι του oladeka. Εμείς οφείλουμε για άλλη μια φορά να ευχαριστήσουμε δημόσια την κυρία Αναγνωστοπούλου , τον κύριο Παραρά, το Δίκτυο  1 και το Alphafm, καθώς και κάθε σύλλογο και ιδιώτη που στηρίζει την προσπάθεια και του blog μας αλλά και της φοιτητικής μας κοινότητας.

Παρ' όλα αυτά το σχόλιό σας περί προβοκατόρικων μηνυμάτων και απειλών, δείχνει κατά τη γνώμη μας, το «φθόνο» ενός μικρού blog προς τους φοιτητές που έχουν τραβήξει όλη την προσοχή πάνω τους, δικαίως φυσικά στη παρούσα φάση, και εκμεταλλεύεται αυτή τη δημοσιότητα ώστε ν' ανέβει η φήμη του (είδατε, μαθαίνουμε πολλά στη σχολή μας). Το στυλ της κιτρινοφυλλάδας είναι αρκετά εύπεπτο κι εύκολο, αλλά είναι πολύ δύσκολο ένα μέσο διαδικτυακό ή μη να αποκτήσει κύρος. Και ναι, αυτό από το blog σας απουσιάζει σίγουρα! Όσο για τις απειλές σας, ότι και να κάνετε ούτε τα views μας φτάνετε ούτε την εγκυρότητα που προσπαθούμε να παρέχουμε. Εμείς μπορεί να μην έχουμε νέα άρθρα κάθε λίγο και λιγάκι, κάνοντας απλά αναδημοσιεύσεις από αναξιόπιστες πηγές και μη, αλλά ότι βγάζουμε το ελέγχουμε και έχει «κάποιο» νόημα στο θέμα που μας απασχολεί. Εσείς, μπερδέψτε όπως συνηθίζετε τη μόδα με την υγεία και την πολιτική, βρείτε ταυτότητα κοινώς, και μετά προσπαθήστε να πολεμήσετε τον οποιονδήποτε.

Θα σας παρακαλούσαμε να λήξετε την άνευ λόγου αντιπαράθεση επιτέλους. Αν μη τι άλλο, προσπαθούμε πολύ, πολλοί, και για το οικονομικό συμφέρον της πόλης σας και ναι, κάνουμε λάθη γιατί δεν είμαστε ούτε επαγγελματίες δημοσιογράφοι, ούτε επαγγελματίες πολιτικοί. Όσο για το σχόλιο του Pakistanikou Eidwlou, αν τόσο σας «καίνε» η εκφράσεις της «κακιάς» αυτής νεολαίας συνεχίστε στο ίδιο μοτίβο, έως ότου λήξει η ιστορία αυτή και βρείτε κάτι άλλο να διαφημιστείτε. Εμείς δε θα ασχοληθούμε, γιατί έχουμε σοβαρότερα πράγματα να κάνουμε…

Τέλος να ξεκαθαρίσουμε σα blog, ότι δεν είχαμε σκοπό ν' αναμειχθούμε στη συζήτηση, παρ’ όλα αυτά έγινε το λάθος απροσεξίας από ένα άτομο και δεχτήκαμε επίθεση από τους διαχειριστές σας. Βέβαια τα ονόματά μας είναι γνωστά, ενώ το δικό σας μένει άγνωστο στη φοιτητική κοινότητα… Οπότε, θυμίζοντάς σας τα περί δεοντολογίας (αν αυτό σας λέει κάτι),  αν θέλετε να μας κρίνετε, πρώτα κάντε το επώνυμα για να δεχτούμε την κριτική σας ως έγκυρη και όχι με το ψευδώνυμο "Αιρετικός" (πού δεν είστε κιόλας, αντίθετα είστε άλλο ένα πιόνι ενός σαθρού συστήματος). Καλή σας νύχτα!


Γραφείο Τύπου Ανεξάρτητο Παρατάξεων
Α.Τ.Ε.Ι. Καστοριάς
Υ.Γ.: Και στην τελική, αφήνοντας τους τύπους και μιλώντας στην «πολύ νέα» που ισχυρίζεστε ότι δεν καταλαβαίνετε, έτσι αντί επιλόγου: «Τι να μας πει άλλωστε ένα blog που έχει δανειστεί το όνομα της μεγαλύτερης τρολλοεκπομπής της ελληνικής τηλεόρασης;»