Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Απάντηση στο «κουραστικό» πλέον oladeka!


Απάντηση στο «κουραστικό» πλέον oladeka

Ο λόγος και πάλι για το blog «oladeka» και συγκεκριμένα για το άρθρο http://oladeka.blogspot.gr/2013/03/blog-post_6340.html και τα επιμέρους σχόλιά των διαχειριστών του (με ψευδώνυμο βέβαια), τα οποία ξεκάθαρα έχουν βρεθεί σε παραλογισμό "λήψης του αιτουμένου". Το σχόλιο που έγινε από τον λογαριασμό με όνομα Σχέδιο Αθηνά δεν αντιπροσωπεύει όλο το blog αλλά τη γνώμη ενός ατόμου εξ αυτών. Το παρόν ωστόσο, μας αντιπροσωπεύει όλους και ας σας κάνουμε διαφήμιση για ακόμη μία φορά...

Είναι φανερή η έλλειψη πρωτοτυπίας και «φαγούρας» που σας διακρίνει, όπως είναι επίσης γνωστό ότι είστε από τα blog με την αμελητέα απήχηση στην Καστοριά! Είμαστε γνώστες του πώς πρέπει να σας διαχειριστούμε (να σας αφήσουμε δηλαδή στη μοναξιά του λαϊκισμού σας), ωστόσο θα ασχοληθούμε για μία ακόμη φορά με την «περίπτωσή» σας καθώς κάναμε το λάθος μας και εσείς με τη σειρά σας «τσιμπήσατε» αμέσως! Δικαίως, γιατί άλλον τρόπο δεν έχετε να «ανέβετε» κλικ…

Αρχικά λοιπόν, σας ενημερώνουμε, πως δε συμμεριζόμαστε τις απόψεις του Pakistanikou Eidwlou σε καμία περίπτωση, όπως και πολλοί φοιτητές! Ακόμα, το εν λόγω προφίλ, ουδεμία σχέση έχει με τους διαχειριστές του blog και της σελίδας «Σχέδιο Αθηνά-Κινητοποίηση» που χρησιμοποιούμε σαν Γραφείο Τύπου. Δευτερευόντως, θα θέλαμε να παραδεχθούμε-γνωστοποιώντας σας παράλληλα πως είμαστε ενήμεροι για την ύπαρξη του συγκεκριμένου προφίλ χρόνια τώρα.. αλήθεια, εσείς τώρα τον/την πήρατε χαμπάρι; Αν είστε διατεθειμένοι να κάνετε «κατασκοπία» σε ομάδα φοιτητικής κοινότητας σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης , μήπως τουλάχιστον να την κάνετε ορθά και ολοκληρωμένα;

Συνεχίζοντας, σας γνωστοποιούμε πως το «trolling» (ελληνιστί «ψάρεμα»), είναι νέο είδος έκφρασης και συναντάται συχνά στην ηλικία των νέων πλέον… Αν σας πειράζει ο «σεξισμός» του συγκεκριμένου ψαρέματος, θα πρέπει να παραδεχθείτε ότι το χάσμα μεταξύ των γενεών μας είναι τεράστιο ή ότι είστε απλά οπισθοδρομικοί εν έτη 2013 (επίσης προβληματικό ίσως;).

Παράλληλα, μη μας παρουσιάζετε ως «θύμα» την κυρία Αναγνωστοπούλου την οποία «θάβετε» με κάθε ευκαιρία στο blog σας, είναι τουλάχιστον αστείο για εσάς να είστε τόσο συμπονετικοί ξαφνικά προς τη δημοσιογράφο.

Ελπίζουμε ειλικρινά η ίδια, σε αντίθεση με εσάς, να γνωρίζει τι είναι το trolling και να μη σταματήσει την στήριξη που απλόχερα μας δίνει όλο αυτό το διάστημα, αντίθετα με «κάποιους» ανώνυμους bloggers σαν και εσάς που δεν έχουν σταθερή στάση. Μήπως τελικά, αναρωτιόμαστε, όλο αυτό το μίσος σας και ο πόλεμος είναι γιατί σαν φοιτητές του ΤΕΙ ζητήσαμε τη βοήθεια του δικτύου και του Alphafm, των ανταγωνιστών σας δηλαδή;

Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι είστε φανερά πολέμιοι του αγώνα των φοιτητών της πόλης σας, κύριοι του oladeka. Εμείς οφείλουμε για άλλη μια φορά να ευχαριστήσουμε δημόσια την κυρία Αναγνωστοπούλου , τον κύριο Παραρά, το Δίκτυο  1 και το Alphafm, καθώς και κάθε σύλλογο και ιδιώτη που στηρίζει την προσπάθεια και του blog μας αλλά και της φοιτητικής μας κοινότητας.

Παρ' όλα αυτά το σχόλιό σας περί προβοκατόρικων μηνυμάτων και απειλών, δείχνει κατά τη γνώμη μας, το «φθόνο» ενός μικρού blog προς τους φοιτητές που έχουν τραβήξει όλη την προσοχή πάνω τους, δικαίως φυσικά στη παρούσα φάση, και εκμεταλλεύεται αυτή τη δημοσιότητα ώστε ν' ανέβει η φήμη του (είδατε, μαθαίνουμε πολλά στη σχολή μας). Το στυλ της κιτρινοφυλλάδας είναι αρκετά εύπεπτο κι εύκολο, αλλά είναι πολύ δύσκολο ένα μέσο διαδικτυακό ή μη να αποκτήσει κύρος. Και ναι, αυτό από το blog σας απουσιάζει σίγουρα! Όσο για τις απειλές σας, ότι και να κάνετε ούτε τα views μας φτάνετε ούτε την εγκυρότητα που προσπαθούμε να παρέχουμε. Εμείς μπορεί να μην έχουμε νέα άρθρα κάθε λίγο και λιγάκι, κάνοντας απλά αναδημοσιεύσεις από αναξιόπιστες πηγές και μη, αλλά ότι βγάζουμε το ελέγχουμε και έχει «κάποιο» νόημα στο θέμα που μας απασχολεί. Εσείς, μπερδέψτε όπως συνηθίζετε τη μόδα με την υγεία και την πολιτική, βρείτε ταυτότητα κοινώς, και μετά προσπαθήστε να πολεμήσετε τον οποιονδήποτε.

Θα σας παρακαλούσαμε να λήξετε την άνευ λόγου αντιπαράθεση επιτέλους. Αν μη τι άλλο, προσπαθούμε πολύ, πολλοί, και για το οικονομικό συμφέρον της πόλης σας και ναι, κάνουμε λάθη γιατί δεν είμαστε ούτε επαγγελματίες δημοσιογράφοι, ούτε επαγγελματίες πολιτικοί. Όσο για το σχόλιο του Pakistanikou Eidwlou, αν τόσο σας «καίνε» η εκφράσεις της «κακιάς» αυτής νεολαίας συνεχίστε στο ίδιο μοτίβο, έως ότου λήξει η ιστορία αυτή και βρείτε κάτι άλλο να διαφημιστείτε. Εμείς δε θα ασχοληθούμε, γιατί έχουμε σοβαρότερα πράγματα να κάνουμε…

Τέλος να ξεκαθαρίσουμε σα blog, ότι δεν είχαμε σκοπό ν' αναμειχθούμε στη συζήτηση, παρ’ όλα αυτά έγινε το λάθος απροσεξίας από ένα άτομο και δεχτήκαμε επίθεση από τους διαχειριστές σας. Βέβαια τα ονόματά μας είναι γνωστά, ενώ το δικό σας μένει άγνωστο στη φοιτητική κοινότητα… Οπότε, θυμίζοντάς σας τα περί δεοντολογίας (αν αυτό σας λέει κάτι),  αν θέλετε να μας κρίνετε, πρώτα κάντε το επώνυμα για να δεχτούμε την κριτική σας ως έγκυρη και όχι με το ψευδώνυμο "Αιρετικός" (πού δεν είστε κιόλας, αντίθετα είστε άλλο ένα πιόνι ενός σαθρού συστήματος). Καλή σας νύχτα!


Γραφείο Τύπου Ανεξάρτητο Παρατάξεων
Α.Τ.Ε.Ι. Καστοριάς
Υ.Γ.: Και στην τελική, αφήνοντας τους τύπους και μιλώντας στην «πολύ νέα» που ισχυρίζεστε ότι δεν καταλαβαίνετε, έτσι αντί επιλόγου: «Τι να μας πει άλλωστε ένα blog που έχει δανειστεί το όνομα της μεγαλύτερης τρολλοεκπομπής της ελληνικής τηλεόρασης;»

3 σχόλια:

  1. Πραγματικά με μεγάλη έκπληξη (η οποία κατέληξε σε μεγάλη απογοήτευση, θα εξηγήσω γιατί) διάβασα το μακροσκελές (ελπίζω να μην κουραστήκατε) κείμενο-απάντηση των επικεφαλής σπουδαστών του τοπικού κινήματος ενάντια στο σχέδιο Αθηνά. Το επόμενο στάδιο να υποθέσω θα είναι το πανελλήνιο αγωνιστικό κάλεσμα συστράτευσης των φοιτητών και σπουδαστών της χώρας ενάντια στο κακό blog (θυγατρική μάλλον, αν κρίνω από τα σχόλιά σας, του κ. Αναστασιάδη, αν και έχω χρόνια να τον παρακολουθήσω ή να τον διαβάσω).
Το κακό blog, λοιπόν, που βάλλει νυχθημερόν κατά του δίκαιου αγώνα της σπουδάζουσας νεολαίας η οποία μπαρουτοκαπνισμένη από τις μάχες του αγώνα κάνει πότε πότε κανά διαλειμματάκι για να στανιάρει, ζητώντας, τι άλλο βρε αδελφέ, καμιά ξανθιά για π!σ#κ#λ#τά, κατά προτίμηση δημοσιογράφο, νέα και χαριτωμένη.

Αναρτάται λοιπόν ΔΗΜΟΣΙΑ η πρόταση-αίτημα-προτροπή για τα πι##σ###τά και τα τοιαύτα που τόσο καλά πλέον γνωρίζουμε στο γκρουπ του ΤΕΙ και μόλις αναρτάται το σχετικό άρθρο εδώ στο κακό blog (που θέλει το κακό των σπουδαστών μας, μην ξεχνιώμαστε) αρχίζει ο πρώτος κύκλος της καθ' όλα επαγγελματικής (δημοσίων σχέσεων γαρ) εξουδετέρωσης του εχθρού. Τι κάνουν τα τζιμάνια ; Αρχίζουν και απειλούν θεούς και δαίμονες με μηνύσεις, δικηγόρους, δικαστήρια και τα συναφή (τα πιο ακραία τα στέλνουν ανώνυμα στο blog, ενώ τα πιο μαλακά μέσω facebook) βάσει της αστείας λογικής πως γίνεται παραβίαση προσωπικών δεδομένων λες και ανοίξαμε κανένα προσωπικό γράμμα ή κάναμε τηλεφωνική υποκλοπή. Το facebook κύριοι και κυρίες (που μου το παίζετε ψαγμένη νεολαία με τα troll και τις όποιες άλλες φθηνές και κακόγουστες δικαιολογίες) είναι ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ. Έχουν αποφανθεί περί αυτού πολλάκις έγκριτοι νομικοί και υπάρχει σωρεία δεδικασμένων αντίστοιχων περιπτώσεων που έχουν τελεσιδικήσει. Και μέσα σε αυτές τις περιπτώσεις σαφώς και είναι και οι περιπτώσεις των γκρουπς. Και μιλάμε για γκρουπ με 2.137 μέλη ! Αλλά δεν είναι μόνο αυτά των χιλιάδων χρηστών. Ο τοίχος του γκρουπ και το περιεχόμενό του είναι προσβάσιμο σε ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ, είτε είναι μέλος είτε όχι. Ψιλά γράμματα ε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού, λοιπόν, δεν πιάσαν τόπο οι απειλές το γυρίσαμε στα ψεύδη.
Και δεν είναι συμφοιτητής μας ο λεγάμενος, και δεν ξέρουμε ποιος είναι και τα λοιπά. Επίσης με ψέματα προσπαθήσατε να κερδίσετε τις εντυπώσεις μιλώντας για απειλές (?) και επιθέσεις (?). Από ποιον σε ποιον ; Ποιος σας απείλησε και πότε ; Η φαντασία καλπάζει ή είστε θαυμαστές του Γκέμπελ ; Πού εδράζεται το επιχείρημα του "πολέμου" που σας γίνεται ; Που είδατε τον φθόνο ; Προσωπικά πρώτη φορά τώρα έγραψα κάτι που να αφορά σπουδαστές του ΤΕΙ. Πότε σας "ξαναενόχλησα" με την "ηλεκτρονική μου πένα" μέσω αυτού του blog και δεν το αντιλήφθην ; Ίσα ίσα που κατά καιρούς έχω "σηκώσει" αναρτήσεις που υπεράσπιζαν το έργο σας και σε προσωπικές επαφές, όσοι με γνωρίζουν θα το ξέρουν, έχω έρθει και σε λεκτικές συγκρούσεις στην προσπάθεια να υπερασπιστώ το άδικο και το αντιεπιστημονικό του όλου σχεδίου διάλυσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μην μου χρεώνετε, λοιπόν, εμένα τέτοιες αστειότητες.

Βέβαια το ισχυρό όπλο των επαγγελματιών των δημοσίων σχέσεων και της επικοινωνίας ήταν άλλο. Οι ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ, η ΛΑΣΠΗ και οι ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ. Και τι κακό blog που είστε εσείς, και για τα κλικ τα κάνετε όλα, και πόσο πολύ μας πολεμάτε και δεν έχετε απήχηση, δεν έχετε το ένα, δεν έχετε το άλλο, οι άλλοι είναι καλύτεροι κτλ.
Καταρχήν να σας ενημερώσουμε πως το έχουμε δηλώσει από την αρχή της λειτουργίας του blog πριν κάποια χρόνια πως δεν μας ενδιαφέρουν τα κλικ. Όχι γιατί απαξιώνουμε την επισκεψιμότητα και το παίζουμε "υπεράνω" αλλά για τον πολύ απλό λόγο (που θα έπρεπε να τον γνωρίζετε) πως υπάρχουν εύκολα κόλπα για να τα "πειράξεις". Μια μικρή αναζήτηση στο google θα σας πείσει για το λόγου το αληθές.
Αντίθετα δίνουμε βάση στην συνδεσιμότητα των υπολογιστών (μοναδιαίοι επισκέπτες) και είμαστε το μόνο blog στην Καστοριά (διορθώστε με αν υπάρχει άλλο) που έχουμε προσβάσιμα σε όλους στατιστικά αυτών των μετρήσεων που είναι τα μόνα που μπορούν να δώσουν αντικειμενικές, κατά το δυνατό, στατιστικές. Και δόξα τον ύψιστο αυτές δείχνουν πως κοντά στις 3.000 υπολογιστές, άρα 4.000 με 5.000 άτομα καθημερινά μας διαβάζουν. Ας βγει άλλο τοπικό ΜΜΕ να παρουσιάσει με στοιχεία παρόμοια αποτελέσματα.
Όσο για την έλλειψη κύρους που επικαλείστε, μου κάνει εντύπωση πως την μετρήσατε και πως εξάγατε αυτό το συμπέρασμα. Αφού πρώτα από όλα δηλώνετε φανατικοί μη αναγνώστες. Πως αξιολογείτε ένα blog που δεν το διαβάζετε όπως ισχυρίζεστε ; Σας ενημερώνουμε λοιπόν πως οι παρεμβάσεις του blog είναι καίριες και σε πολλές περιπτώσεις έδρασαν ως καταλύτες σε διάφορα τοπικά θέματα. Πρόχειρα να σας αναφέρω το θέμα του νεολιθικού οικισμού της Αυγής όπου το δικό μας blog επέλεξαν οι αρχές της περιφέρειας για να δώσουν εξηγήσεις και με την όλη τροπή που πήρε στην συνέχεια το θέμα, όπως και με το θέμα του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΠ, όπου τοπικά επικρατούσε πλήρη άγνοια για το μεγάλο αυτό ενεργειακό έργο, και πολλά άλλα που θα έπρεπε να αφιερώσουμε ώρες ολόκληρες για να τα αναφέρουμε. 
Και στο κάτω κάτω θα μας επιτρέψετε να έχουμε μια ιδέα παραπάνω από εσάς για το τι παίζει με τα τοπικά ΜΜΕ από την στιγμή που η μοναδική σας περιστασιακή επαφή με αυτά είναι οι τωρινές σας κινητοποιήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 
Αφου εξαντλήσατε, λοιπόν, τους χαρακτηρισμούς και τις συκοφαντίες και είδατε πως δεν πιάνουν τόπο σκεφτήκατε τι άλλο, το γλοιώδες γλύψιμο. Με τον φόβο της μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση να ελλοχεύει και για να μαλακώσετε την όποια αντίδραση της θιγουμένης αρχίσαν κάποιοι από εσάς αλλά και οι συντάκτες του sxedioathina ένα αποκρουστικό και εμετικό γλύψιμο απέναντι στο θύμα αυτής της χυδαίας επίθεσης με εξόφθαλμες κολακείες και λιβανισμούς. Προσπαθήσατε μάλιστα ποταπά και κουτοπόνηρα να μας παρουσιάσετε ως εχθρούς της κας Αναγνωστοπούλου και των μέσων που εργάζεται για να κερδίσετε την συμπάθειά της. Ποιους ; Εμάς. Που όχι μόνο δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με αυτά τα ΜΜΕ, αλλά αντιθέτως, μέσα από αναρτήσεις μας τα προβάλλουμε. Είπαμε, δεν μας παρακολουθείτε και δεν αντιλαμβάνεστε πως λειτουργούμε και αυτό σας οδηγεί σε αστειότητες. Και το κάνετε αυτό ποιοι ; Εσείς που προσπαθείτε με κάθε μέσο να υπερασπιστείτε αυτούς που την λοιδόρησαν. Τέτοιο θράσος !

Και η θρασύτητα δεν σταματάει εδώ. Γράφετε στο υπερασπιστκό (ο θεός να το κάνει) κείμενο:
"Συνεχίζοντας, σας γνωστοποιούμε πως το «trolling» (ελληνιστί «ψάρεμα»), είναι νέο είδος έκφρασης και συναντάται συχνά στην ηλικία των νέων πλέον… Αν σας πειράζει ο «σεξισμός» του συγκεκριμένου ψαρέματος, θα πρέπει να παραδεχθείτε ότι το χάσμα μεταξύ των γενεών μας είναι τεράστιο ή ότι είστε απλά οπισθοδρομικοί εν έτη 2013 (επίσης προβληματικό ίσως;). 

Ο αποτροπιασμός, λοιπόν, για τις ΔΗΜΟΣΙΕΣ προτροπές για πι##κ###τά στην κα Αναγνωστοπούλου δεν είναι τίποτα άλλο, σύμφωνα με τα λεγόμενά σας, από μια παρεξήγηση που προέκυψε λόγω του χάσματος των γενεών...
Λαμπρά !

Αν αυτό δεν είναι εσκεμμένη απαξίωση και υποτίμηση της νοημοσύνης πρώτα από όλα του θύματος και κατ' επέκταση του μέσου απλού πολίτη τότε τι είναι ; 

Συμπυκνώνουμε, λοιπόν, τα βασικά στάδια της "επικοινωνιακής διαχείρησης" του προβλήματος: "Συμπαράσταση άνευ όρων στον αδίκως βαλλόμενο συμφοιτητή μας"

1) Απειλές
2) Ψεύδη
3) Συκοφάντιση - Χαρακτηρισμοί
4) Γλύψιμο

Αυτά ήταν τα "όπλα" των ειδημόνων της επικοινωνίας.
Θα τους θυμίσω κάτι παλιό που τουλάχιστον η γενιά μου το έμαθε ίσως γιατί δεν είχε τόσο έντονα αναπτυγμένο τον παθολογικό εγωκετρισμό που διακρίνω σε κάποιους νεαρούς "ηγήτορες":
Ο έξυπνος παραδέχεται, ο πονηρός δικαιολογείται και ο ανόητος επιμένει.

Ευτυχώς υπήρξαν και κάποιες σώφρονες φωνές που αναγνωρίζοντας το ατόπιμα και την χοντράδα της όλης συμπεριφοράς προσπάθησαν να χαμηλώσουν τους τόνους και να συμβάλλουν προς την όποια λελογισμένη και ορθολογική αντιμετώπιση του θέματος. Δυστυχώς ήταν λίγοι/ες.


Υ.Γ: Επειδή κάποιοι μικροκουτοπόνηροι ίσως προσπαθήσουν για μια ακόμη φορά να μου χρεώσουν εμπάθεια και μένος εναντίων όλης της τοπικής φοιτητικής κοινότητας μόνο και μόνο για να διευκολύνουν το έργο της κατασυκοφάντισης και για να βρουν άδολους υπερασπιστές, δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά πως τα όποια σχόλια-απόψεις εκφράστηκαν παραπάνω απευθύνονται σε αυτούς και ΜΟΝΟ αυτούς που σχολίασαν με τον τρόπο που περιγράφω στην ανάρτηση και τα μετέπειτα σχόλιά μου. Οτιδήποτε άλλο είναι εκ του πονηρού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή