Η αξία των τριών επιστημών! .

Χτυπήσατε τρεις επιστήμες που ΔΕΝ έπρεπε να χτυπήσετε! Την ΠΑΤΗΣΑΤΕ!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως από αυτή τη στιγμή που δημοσιεύεται η παρούσα ανακοίνωση, συστάθηκε και λειτουργεί στο χώρο του ΤΕΙ μας.

ΓΕΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ + ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το σχέδιο που ακολουθεί συντάχθηκε για το ΤΕΙ Καστοριάς, στην περίπτωση που θα αποφασισθεί «κατάληψη» στη Γενική Συνέλευση.

Σύσταση συντονιστικής επιτροπής κατάληψης ΑΤΕΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Η συντονιστική επιτροπή της κατάληψης είναι η εξής

ΒΙΝΤΕΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ!

Το παραπάνω βίντεο δημιουργήθηκε απ’ τους φοιτητές του ΤΕΙ Καστοριάς και των τριών τμημάτων, του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών και του τμήματος Διεθνούς Εμπορίου.

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Αποφάσεις από Γ.Σ.15/03/2013


Εχθές 15-3-2013 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση, στην οποία συζητήθηκαν όλα όσα απασχολούν -στην παρούσα φάση- τη φοιτητική κοινότητα σχετικά με το Σχέδιο Αθηνά.
Η κατάληψη του ΤΕΙ Καστοριάς έληξε επίσημα, ωστόσο το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στο οποίο ανήκει το Παράρτημα της Καστοριάς τελεί υπό αναστολή. Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στη Γενική Συνέλευση, η εξεταστική πιθανότατα να ξεκινήσει την Τρίτη ή την Τετάρτη (θα βγει σχετική ανακοίνωση τις επόμενες μέρες).
Μετά από ψήφισμα, αποφασίστηκε την ερχόμενη βδομάδα παράλληλα με την εξεταστική, οι φοιτητές του ΤΕΙ Καστοριάς να προβούν στις παρακάτω κινητοποιήσεις:
-Συντονισμό με όλα τα ΑΕΙ-ΤΕΙ
-Τοπικές δράσεις:
α)Μικροφωνικές
β)μοίρασμα ενημερωτικών φυλλαδίων στην τοπική κοινότητα
γ)κάλεσμα κοινού συντονισμού με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
δ)Συμβολική κατάληψη του κτηρίου της Νομαρχίας, τις ώρες λειτουργίας την Τετάρτη 20 Μαρτίου
ε)Συντονισμό με την μαθητική κοινότητα της Καστοριάς
Ακόμα, δεδομένου ότι υπάρχουν ανακοινώσεις που θα αναρτηθούν στη συνέχεια των ημερών καθώς χρειάζονταν κάποια επεξεργασία (όπως για παράδειγμα ευχαριστήριο για όλα όσα πρόσφερε η τοπική κοινωνία της Καστοριάς στους φοιτητές του ΤΕΙ μας, πώς θα γίνουν οι λοιπές δράσεις που ψηφίστηκαν στην γενική συνέλευση, καθώς και όσα πρόκειται να συμβούν στην εξέλιξη του θέματος "Αθηνά"), το «γραφείο τύπου ανεξάρτητο παρατάξεων» που συστάθηκε και λειτουργεί στο ΤΕΙ εδώ και 40 ημέρες, αποφάσισε να συνεχίσει τη λειτουργία του από όσους το απαρτίζουν, για όσο ακόμα χρειαστεί.

Γραφείο Τύπου Ανεξάρτητο Παρατάξεων - ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Παράρτημα Καστοριάς

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Tο κάνουν και για σένα...

Σου έχω ευχάριστα νέα συνάδελφε φοιτητή!!! Όσο περνάει ο καιρός η χώρα μας αναπτύσσεται. Το ίδιο και η παιδεία μας. Το ίδιο και τα πανεπιστήμιά μας. Στόχος
του υπουργείου Παιδείας είναι η αναβάθμιση των σπουδών και η ισχυροποίηση των πτυχίων τους. Και γιατί αναβάθμιση; Μα φυσικά για σένα. Γι’ αυτό και αποφασίζουν για εμάς, αλλα χωρίς εμάς. Γιατί Εκείνοι ξέρουν καλύτερα. Καλύτερα και απο τους φοιτητές και τους καθηγητές που είναι μέσα στις σχολές... Γιατί αυτοί είναι πολιτικά πρόσωπα, και νοιάζονται για το καλό το δικό μας, του τόπου μας, αλλά και την οικονομική ανάκαμψη της
χώρας. Γιατί Εκείνοι ξέρουν καλύτερα. Έτσι, αν έχεις μπει σε κάποιο τμήμα με κάποια συγκεκριμένα δικαιώματα και κάποιες επαγγελματικές εξόδους, μπορούν να σου αλλάξουν τίτλο σχολής, δικαιώματα,επάγγελμα, πόλη φοίτησης και ό,τι άλλο θέλουν αρκεί να αλλάξουν κάτι...κάτι. Οτιδήποτε. Γιατί Εκείνοι ξέρουν καλύτερα.

Το ξέρουν ότι θα βγεις στον δρόμο και θα φωνάξεις. Και θα διαμαρτυρηθείς. 3,5,10
μέρες. Θα ξεκινήσουμε πολλοί. Θα εμπλακούν οι παρατάξεις. Θα αρχίσουν οι κόντρες και οι διχασμοί.Το ξέρουν θα μείνουμε λίγοι. Θα τα παρατήσουμε. Θα βρεθούν και "κάποιοι" να σου πουν την άλλη πλευρα: Και η συγχώνευση καλή είναι, θα σου πουν "κάποιοι".....
Αναβαθμίζονται και τα πτυχία μας, θα σου πουν "κάποιοι"....
Θα μας σώσει η συγχώνευση, γιατι τώρα τα τμήματα έχουνε ελλείψεις. Ενώ με την συγχώνευση, θα γίνουν τα ενωμένα τμήματα υπερσύχρονα, θα σου πουν "κάποιοι"......
ΝΑΙ στο σχέδιο "Αθηνά"..... ΘΑ ΠΟΥΝ "ΚΑΠΟΙΟΙ".

Αν τους ακούσεις, έχασες. Αν τους πιστέψεις, χάσαμε όλοι. Αν όλοι μαζί αγωνιστούμε θα καταφέρουμε να θέσουμε τα δικά μας δεδομένα και όχι τα δικά τους. Οφείλουμε να αγωνιστούμε όλοι μαζί, χωρίς παρατάξεις και χωρίς κανέναν να προσπαθεί να καπελώσει τις
κινητοποιήσεις μας. Πρέπει να δείξουμε ότι η γενιά μας,που είναι το μέλλον αυτής
της χώρας, δεν θα αφήσει τόσο εύκολα τους πολιτικούς μας και τη διεφθαρμένη
κοινωνία μας να καταστρέψουν τα όνειρά μας. Ονειρευόμαστε για ένα καλύτερο
αύριο, ονειρευόμαστε για τις ζωές μας αλλά για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε
χρειαζόμαστε εφόδια και πρέπει να τ’απαιτήσουμε αν μας ενδιαφέρει έστω και
λίγο το μέλλον μας.

Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.
Νίκος Καζαντζάκης

Γκούτης Γεώργιος, Φοιτητής του υπό συγχώνευση τμήματος Στατιστικής,Αναλογιστικής

Φωτορεπορτάζ Αθήνα 14/3/2013


Φωτορεπορτάζ από Αθήνα 14/3/2013

Το ΤΕΙ Καστοριάς, συμμετείχε στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις της Αθήνας (Υπουργείο Παιδείας και Προπύλαια). Στην πορεία συμμετείχαν περίπου 12.000 φοιτητές από όλη την Ελλάδα ενώ παράλληλα εκπρόσωποί τους μίλησαν με τον Υπουργό Παιδείας κ.Αρβανιτόπουλο.  Ακολουθούν κάποιες από τις φωτογραφίες.:





















































Γραφείο Τύπου Ανεξάρτητο Παρατάξεων - ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Παράρτημα Καστοριάς