Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Kρίνεται το μέλλον μας!

Είμαι φοιτήτρια του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας στα Α.ΤΕΙ Καστοριάς. Ύστερα από την αναστάτωση που ως γνωστόν έχει επιφέρει το νέο νομοσχέδιο σε ολόκληρη την Ελλάδα, πολλές εύλογες ερωτήσεις μας δημιουργήθηκαν για το γεγονός ότι έχουμε διδαχτεί κάτι εντελώς διαφορετικό με το αντικείμενο αυτό. Το μεγαλύτερο ερώτημα είναι όμως άλλο.Με ποια λογική αναβαθμίζεται η εκπαίδευση καταργώντας ένα κλάδο σημαντικό για τη χώρα που είναι αυτός της επικοινωνίας. Εσείς σαν πολιτικοί την επικοινωνιολογία θεωρείτε ότι δεν την χρειάζεστε ή ότι δεν την έχετε χρειαστεί μέχρι σήμερα? Εσείς οι ίδιοι τη δημιουργήσατε! Πέρα από το θέμα ότι χάνουμε τα επαγγελματικά μας δικαιώματα σκεφτήκατε ποτέ ότι αν θέλαμε να σπουδάσουμε Διοίκηση Επιχειρήσεων θα πηγαίναμε στις αντίστοιχες που υπάρχουν στις πόλεις μας? Και με λιγότερα μόρια επίσης! Όλοι μας έχουμε επενδύσει πάνω σε αυτό το τμήμα που επιλέξαμε κι εσείς μας λέτε ξαφνικά ότι δεν έχουμε δικαίωμα να πάρουμε το πτυχίο για το οποίο μπήκαμε στη σχολή, αλλά για κάποιο εντελώς διαφορετικό που κανείς ακόμα δεν έχει καταλάβει τι αντικείμενο θα είναι αυτό. Διοίκηση επιχειρήσεων, οργανισμών και ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ. Τι ακριβώς δηλαδή θα διοικούμε,πώς διοικούνται τα συστήματα και τι ακριβώς εννοείτε με τον τίτλο που θέλετε να μας δώσετε. 
Ο σκοπός της αναβάθμισης στην εκπαίδευση είναι: κάτι άχρηστο να καταργείται ή να γίνεται χρήσιμο,δηλαδή που να έχει επαγγελματική αποκατάσταση.Εσείς κάνετε ακριβώς το αντίθετο. Ένα αξιόλογο τμήμα που έχει γερά θεμέλια, με αυξημένη ζήτηση (κάθε χρόνο και μεγαλύτερη), με εισακτέους που δεν είναι λιγότεροι των 250 κάθε χρόνο, ενεργούς φοιτητές με όνειρα και όρεξη για δημιουργικότητα.Υποδομές καινούριες! Το πρόγραμμα σπουδών από τα πιο αξιόλογα...όσο για την επαγγελματική αποκατάσταση είναι αναμφισβήτητη.Καθώς στα καλύτερα πανεπιστήμια Αγγλίας και Αμερικής υπάρχει ανεπτυγμένο το αντικείμενο των Δημοσίων Σχέσεων η Ελλάδα γιατί ξαφνικά δε μας έχει ανάγκη; Μας διώχνει το ίδιο το κράτος σε Ιδιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Τέλος είναι αδιανόητο για ένα κράτος που περνάει κρίση όχι μόνο στον οικονομικό τομέα αλλά και σε πολλούς άλλους να θέλει να αφανίσει ένα τέτοιο αντικείμενο σπουδών.Στην εποχή που ζούμε όλα στηρίζονται στις Δημόσιες Σχέσεις και στην επικοινωνία.

Με εκτίμηση
Δήμητρα Πασχαλίδου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου