Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Κάλεσμα του ΤΕΙ Σερρών

 Καλούμε την Πέμπτη 21/2, στις 18:00, στις πόλεις μας συγκεντρώσεις για να διαδηλώσουμε όλοι μαζί ταυτόχρονα για το δικαίωμα μας στις σπουδές. Να δηλώσουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε μέχρι την τελική απόσυρση του σχεδίου Αθηνά!



Η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Σπουδαστών, αποτελείται από φοιτητές που αγωνιζόμαστε ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά». Επειδή θέλουμε να πάρουμε όλοι οι σπουδαστές τον αγώνα αυτό στα χέρια μας, συντονιζόμαστε καθημερινά για να γίνονται συνελεύσεις με σκοπό την συνέχιση των κινητοποιήσεων. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε συλλογικότητα και σε κάθε φοιτητή που θέλει να βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια.


Το σχέδιο Αθηνά περιλαμβάνει: 1)Συγχωνεύσεις τμημάτων με άλλα (που πολλές φορές δεν συμβαδίζει το αντικείμενο σπουδών τους ουτε στο ελάχιστο), 2)κατάργηση σχολών, 3)μεταφορές, 4)μετονομασίες, 5)υποβαθμίσεις πυχίων, 6)μείωση προϋπολογισμού κατα 50%, 7)μείωση ωρομίσθιου διδακτικοΎ προσωπικού κατά 90%.
Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι η Κυβέρνηση και η Τρόικα θέλουν να περάσουν αυτό το σχέδιο για ένα και μόνο σκοπό: ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΜΕ, ΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ.


Δεν διαπραγματευόμαστε με κανέναν το δικαίωμά μας να σπουδάζουμε όλοι με ανθρώπινους ρυθμούς και υποδομές! Απαιτούμε την συνολική κατάργηση του σχεδίου Αθηνά.





ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου