Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Κάλεσμα διαμαρτυρίας


Σήμερα 8/2/2013 οι προϊστάμενοι των  τριών τμημάτων του ΤΕΙ Καστοριάς μίλησαν στους φοιτητές για την πρόταση του συμβουλίου ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην οποία αντιτιθέμεθα.
Πιο συγκεκριμένα, με βάση τα νέα δεδομένα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας η άποψή μας είναι ότι δεν δεχόμαστε την συγχώνευση και την κατάργηση κανενός τμήματος. Ωστόσο όμως είμαστε υπέρ στην αναβάθμιση των σχολών στην πόλη που βρίσκονται.
1) Αιτούμαστε την παραμονή του τμήματος Πληροφορικής και τεχνολογίας υπολογιστών στην πόλη της Καστοριάς αλλά και την αναβάθμιση του.
2) Αιτούμαστε να μείνει ως έχει η ταυτότητα, το γνωστικό αντικείμενο αλλά και η ανταγωνιστικότητα του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας λόγο του εξειδικευμένου αντικειμένου που περιέχει.
3) Αιτούμαστε να μην χαθεί η ταυτότητα και η ανταγωνιστικότητα του τμήματος Διεθνούς Εμπορίου, λόγο του εξειδικευμένου αντικειμένου.
Στόχος μας δεν είναι να γίνουν επιπόλαιες μεταρρυθμίσεις , που εξυπηρετούν οικονομικά, γεωγραφικά και πολιτικά συμφέροντα αλλά προάσπιση και προαγωγή του ακαδημαϊκού επιπέδου και ποιότητας σπουδών.
Οι μεταρρυθμίσεις έχουν βασικό σκοπό την αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και όχι την υποβάθμιση της. Οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης μας βρίσκει αντίθετους.
Γι’ αυτό λοιπόν όλοι οι φοιτητές του ΤΕΙ Καστοριάς πρέπει να βρισκόμαστε αύριο το πρωί στις 8.00 έξω απ’ την Νομαρχεία. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου