Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Δελτίο Τύπου ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης: Γιατί το τμήμα Λογιστικής του ΑΤΕΙΘ πρέπει να ενισχυθεί και όχι να καταργηθεί


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ Α.Τ.Ε.Ι.Θ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ
Το Τμήμα Λογιστικής του ΑΤΕΙ-Θ ιδρύθηκε το 1974 και είναι ένα από τα παλαιότερα, σημαντικότερα και διεθνώς αναγνωρισμένα Τμήματα Λογιστικής της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
Έχει καταξιωθεί στην αγορά ως πραγματική «νησίδα αριστείας» όπως αποδεικνύει το υψηλό ποσοστό απορρόφης των πτυχιούχων του από την Αγορά Εργασίας και μάλιστα στο γνωστικό αντικείμενο των σπουδών τους.
Το Τμήμα Λογιστικής του ΑΤΕΙΘ, με άνω των 3.000 εγγεγραμμένων φοιτητών,  είναι ένα από τα ποιοτικότερα τμήματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα γεγονός που αποδεικνύεται από:
  • την υψηλή βάση εισαγωγής των υποψηφίων (βάση 2012: 13.131 μόρια)
  • τις άρτιες εγκαταστάσεις του με τελευταίας τεχνολογίας υλικοτεχνική υποδομή.
  • τα μοναδικά στην Ελλάδα εξειδικευμένα εργαστήριά του σε τεχνολογίες αιχμής (συστήματα ERPData MiningActivity Based Costing,).
  • την εγγύτητά του στη ΒΙ.ΠΕ.Θ. και τη διασύνδεση με τις παραγωγικές μονάδες της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, με σκοπό την πραγματοποίηση της πρακτικής άσκησης των φοιτητών του τμήματος. (Δίκτυο άνω των 3.000 φορέων απασχόλησης.)
  • το υψηλής ποιότητας πρόγραμμα σπουδών του που προσαρμόζεται ανά διετία στις διεθνείς εξελίξεις.
  • τα προσόντα και τις ερευνητικές επιτυχίες των μελών του εκπαιδευτικού προσωπικού του, όπως αποδεικνύουν οι δημοσιεύσεις σε περιοδικά όλων των μεγάλων εκδοτικών οίκων (American Accounting AssociationElsevierEmeraldPalgrave MacmillanSpringerWiley) και οι περισσότερες από 600 ετεροαναφορές. που αποτελούν το διεθνώς καθιερωμένο μέτρο ακαδημαϊκής αναγνώρισης.
  • τις πολυάριθμες συνεργασίες τόσο με φορείς του εξωτερικού(π.χ. Special Interest Group of Accounting Information Systems, μέλος της SAP University Alliance, κ.λπ.) όσο και με πανεπιστήμια του εξωτερικού (Florida State University USAUniversity Technology Sydney Australia, κ.λπ.).
  • τη διοργάνωση, επί δέκα συναπτά έτη, ενός από τα σημαντικότερα συνέδρια παγκοσμίως στο χώρο της Λογιστικής (ICESAL: “International Conference on Enterprise Systems and Accounting”), το οποίο φέτος προσκλήθηκε τιμητικά από τον οργανισμό ECIS (European Conference of Information Systems).
  • την εκτεταμένη συνεργασία με πολλά, άνω των 35, πανεπιστήμια του εξωτερικού μέσω του προγράμματος Erasmus που καθιστούν το Τμήμα πόλο έλξης αλλοδαπών φοιτητών. 
  • από το μεγάλο αριθμό των φοιτητών που επιθυμούν τη μετεγγραφή τους στο Τμήμα Λογιστικής του ΑΤΕΙΘ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον σχεδόν διπλασιασμό του αριθμού των εισακτέων (2012 εισακτέοι: 200, μετεγγραφόμενοι: 183).
Η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών προέρχεται από την Θεσσαλονίκη. Η αδυναμία μετεγκατάστασής τους σε άλλη πόλη θα τους οδηγήσει σε αναγκαστική διακοπή των σπουδών τους.
Για όλους του παραπάνω λόγους, η επιχειρούμενη ουσιαστικά κατάργηση του τμήματος, αν επιτευχθεί, θα αποτελέσει μια τρανταχτή παραφωνία, ένα σοβαρό λάθος, μια μονοκοντυλιά διαγραφής όλων των προσπαθειών του Προσωπικού του Τμήματος Λογιστικής τα τελευταία 40 χρόνια και μια άδικη καταδίκη των φοιτητών μας που μόχθησαν να εισέλθουν στο Τμήμα που επέλεξαν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους με υψηλά ακαδημαϊκά κριτήρια και προσδοκίες. Κρίμα….

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου