Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Σχετικά με τη σημερινή Γενική Συνέλευση των φοιτητών του ΤΕΙ Καστοριάς


*το παρόν άρθρο, με πρώτη ανάρτηση 11/03/13 - 22:51, κατέβηκε για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο

Σχετικά με τη σημερινή Γενική Συνέλευση των φοιτητών του ΤΕΙ Καστοριάς

Δε θα μπω στη διαδικασία να εξηγήσω:
_την απλή λογική ούτε τη σύνθετη...
_αν χάσαμε ή κερδίσαμε τελικά στα όσα διαδραματίστηκαν ως τώρα…
_αν είστε ενήλικοι και πόσο σημαντική είναι η ψήφος ενός ενηλίκου,
_τι σημαίνει "ακαδημαϊκό περιβάλλον" και άσυλο που δεν υφίσταται πλέον,
_τι σημαίνει "δημοκρατία", "ελευθερία", "ψήφισμα", "συνέπεια", "σώμα", "λόγος", "λογική", "αμάθεια", "ημιμάθεια" ή ακόμα χειρότερα
_τι σημαίνει πολιτικό "συμφέρον", "σφάλμα", "θέση", "κόστος",
_αν υπάρχει στη σημερινή μας περίπτωση (ΤΕΙ Καστοριάς) κάτι απ'όλα αυτά και ποιος ευθύνεται ή όχι... ούτε βεβαίως για ακόμα μία φορά
_τι σημαίνει διαδηλώνω, ποια η έννοια των μπλοκ στις πορείες, κλπ, ειδικότερα
_αν το νέο πλαίσιο αντικρούει το παλιό,
_αν ο καθένας έχει το δικαίωμα -αν μη τι άλλο- της γνώμης του!
_ή αν είναι υπόλογος που "εκφράζεται" λιγότερο ή περισσότερο...

Ακόμη, δε θα μπω στη λογική του παραλόγου για τα περί νομιμότητας των πλαισίων ή των διαδικασιών, όταν και μόνο με τη συγκεκριμένη επερώτηση τίθεται "μομφή" των δημοκρατικών (κατα τα άλλα) αποφάσεων του σώματος της Γ.Σ. των φοιτητών (του ανώτερου δηλαδή οργάνου).

Δε θα μπω στο "τριπάκι" επίσης, να πω αν το παλιό ή το καινούριο συντονιστικό είναι καλύτερο, όπως και ποιο είναι περισσότερο χρωματισμένο. Το μόνο που θα πω είναι η προσωπική μου άποψη, που παραμένει ανεξάρτητη -όσο και αν πονάει κάποιους ίσως, και την οποία εν πάση περιπτώσει "εγώ" βλέπω ως ορθή!

__Ποτέ δε θυμάμαι λοιπόν, να συμφώνησα στη ζωή μου απόλυτα με κάποιο πλαίσιο (γιατί δε μ'αρέσει να τοποθετώ τον εαυτό μου εξ'ολοκλήρου, πουθενά!) και ναι, αυτό είναι πολιτική θέση!
__Αντιστοίχως, ποτέ δε με εξέφρασε απόλυτα καμία παράταξη και ιδιαίτερα του ΤΕΙ Καστοριάς.
__Όπως διαφωνούσα με το προηγούμενο, έτσι διαφωνώ και με αυτό το πλαίσιο, ασχέτως αν βρίσκω λογική και στα δύο ή μπορώ να βρω θετικά στοιχεία και στα δύο, ωστόσο,
__Σεβόμενος την απόφαση των ψηφισάντων του νέου πλαισίου όμως, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι ακολουθώντας τη γνώμη που υπερίσχυσε -όπως έκανα όλο αυτό το διάστημα.

__Θα συνεχίσω να πιστεύω:
___πως το πρόβλημα που δημιουργήθηκε σήμερα, θα συνέβαινε κάποια στιγμή... Και ο λόγος που βρίσκω σ'αυτό, είναι ότι 1.ποτέ το σώμα δεν είχε τη δυνατότητα να ψηφίσει υπέρ ή κατά του πλαισίου (σας θυμίζω ότι το προηγούμενο πλαίσιο το αποφάσισε το συντονιστικό-χωρίς να το κρίνω, μην παρερμηνευτώ πάλι...) και 2.ποτέ στις 32 ημέρες δεν υπήρξε η ουσιαστική "συνέλευση κατάληψης" στην οποία θα υπήρχε η συζήτηση και άρα "ζύμωση" μεταξύ μας (και όχι συζητήσεις επί των συζητήσεων μόνο σε διάφορα πηγαδάκια-τα οποία είναι επίσης χρήσιμα).
___ότι "δε χάθηκε ο κόσμος" αν βγεις στην τοπική κοινωνία ή στα κανάλια να πεις "κάτι άλλο" από αυτό που έλεγες μέχρι τώρα, γιατί με την πάροδο 32 ημερών άλλαξε προφανώς και η στάση σου και η οπτική σου (θυμίζω ξανά, ότι δε με καλύπτει το νέο πλαίσιο, αλλά είναι λογικό κατά την ταπεινή μου γνώμη να υπάρχει), όπως επίσης,
___ότι "δεν άλλαξε κάτι", εκτός από το ότι γίνεται μια "πιο ξεκάθαρη" αντίδραση-αντίθεση προς την τρικομματική κυβέρνηση και τις πολιτικές που ακολουθεί (χωρίς ωστόσο να "κατακρίνω" όποιον διαφωνεί και εναντιώνεται με αυτό το "ξεκαθάρισμα").
___ακράδαντα ότι όταν θέτεις ψήφισμα στη μέση της συνέλευσης προφανώς και μετά ο κόσμος θα φύγει, άρα στα ψηφίσματα που θα τεθούν στο τέλος το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι το αναμενόμενο και να σε διχάσει (είτε είναι υπέρ είτε κατά του όποιου το θέτει σε ψηφοφορία...) Αλλά αυτό ή "θα μας πειράζει πάντα" ή "όχι", δε θα αναφέρεται μόνο σε περιπτώσεις σαν τη σημερινή και θα το ξεχνάμε σε άλλες συνελεύσεις που πιθανό να μας βολεύει.
___πως είναι γελοιότητα να απαγορεύεις σε κάποιον (που μπορεί να ξανασκέφτηκε) να "αλλάξει" τη γνώμη του στο φινάλε, όταν ο ίδιος διαφωνείς σε "κάτι" ακόμα και με τον πολιτικό σου φορέα ("κάτι" εν προκειμένω=προσχέδιο Αθηνά), (και μην αρχίσετε πάλι, εννοώ τον "όποιον" στηρίζει τις ανωτέρω πολιτικές, από όποια παράταξη και αν προέρχεται/ανήκει...). Όπως είναι γελοιότητα ακόμα, να χαρακτηρίζεις ανάρμοστα κάποιον που δε συμφωνεί μαζί σου, επικαλούμενος την ιδιότητα του εκπροσώπου, ενώ δεν είναι πλέον εκπρόσωπος (και ενώ όσο ήταν, έκανε πολύ σωστά και αντικειμενικά την εκπροσώπησή του)
___πως τέλος, εκτός από τα σταθερά "ο πραγματικός αγώνας είναι αυτός που ακόμα δε δόθηκε" ή "αγωνιζόμαστε για το τίποτα τόσον καιρό" κλπ του καθενός μας ξεχωριστά, κακά τα ψέματα, η αληθινή "μαγκιά" είναι να μπορείς να αγωνίζεσαι για το "κοινό καλό", για τον "κοινό" σκοπό, ακόμα και όταν δε σε καλύπτει ή εκφράζει απόλυτα ο τρόπος ή το μέσο... Το να αγωνίζεσαι για κάτι που ούτως ή άλλως σε εκφράζει, είναι πιο εύκολο (και ωστόσο πάλι βλέπουμε πως δε γίνεται στο έπακρο). Αυτό είναι το δύσκολο που πρέπει να καταφέρεις. Θα ξεπεράσεις τον εαυτό σου; Θα έχεις τα κότσια να το κάνεις ή θα επιλέξεις να απέχεις γενικώς, βγάζοντας την ουρά σου απ'έξω;... Με πιο απλά, συμπερασματικά λόγια, "είσαι σε θέση να συνεργαστείς με ανθρώπους που δε θα συνεργαζόσουν ποτέ άλλοτε;" Η ιστορία θα το δείξει...

Κλείνοντας, αν κάποιος συνειδητοποίησε σήμερα ότι η μάζα που ψηφίζει, συνήθως δεν καταλαβαίνει (ή δεν είναι σίγουρη) τι ψηφίζει, καλωσόρισε(ς) στο club... Είναι "αιώνιο πρόβλημα" του "δικαιώματος" της ψήφου αυτό! Αν από την άλλη νιώθεις για πρώτη φορά "μόνος" ή "έξω από τα πράγματα", επιτέλους ήρθες στη θέση μας... Μην ενοχλείσαι τόσο και μην ανησυχείς όμως, θα επιστρέψεις σύντομα γιατί κανείς από εμάς δεν επιδιώκει τον πόλεμό σου!

Ο καθένας μας ας βγει πιο σοφός στο μέτρο του δυνατού, κερδίζοντας ή χάνοντας τελικά, τα ούτως ή άλλως "τόσο σχετικά" που του επιτρέπει η νοημοσύνη του να καταλάβει.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν κάνω "επίθεση" σε κανέναν! Ούτε μεμονωμένα, ούτε μαζικά... ΛΕΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ, όπως νομίζω μου επιτρέπεται ακόμα από το Ελληνικό Σύνταγμα! Δε βγάζω "καμία χολή", ούτε επικαλούμαι κανέναν. Δεν διασπώ καμία προσπάθεια. Εκφράζω την προσωπική μου εκτίμηση για την παρούσα κατάσταση και δεν επιδιώκω να συμφωνήσει κανείς μαζί μου ή να δεχθεί τα παραπάνω ως κάποια θέση πάγια. Χρησιμοποιώ γλώσσα και ύφος που αρμόζουν στην περίσταση κατά την ταπεινή μου γνώμη, και θεωρώ πως δε θίγω κανέναν άμεσα ή έμμεσα. Ακόμα, διευκρινίζω, πως οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα, γεγονότα ή καταστάσεις είναι εντελώς τυχαία...


Γεώργιος Ρεβενάκης
Φοιτητής Τμ. Διεθνούς Εμπορίου, ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας - Παράρτημα Καστοριάς

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου