Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Νέο πλαίσιο κατάληψης ΤΕΙ Καστοριάς



Στις 11 Μαρτίου 2013 αποφασίστηκε, μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε στο ΑΤΕΙ Καστοριάς, η συνέχιση της κατάληψης  που τελείται εδώ και 30 μέρες στο παράρτημα με το εξής πλαίσιο:

·         Την παραμονή και των τριών τμημάτων στην Καστοριά  ως έχουν με όλα τα επιχειρήματα που αγωνιζόμαστε εδώ και ένα μήνα.
·         Να μην εφαρμοστεί το σχέδιο <<Αθηνά>>. Κανένας φοιτητής και σπουδαστής να μην πεταχτεί εκτός σπουδών –να εξασφαλιστεί ότι θα ολοκληρώσει τις σπουδές του απερίσπαστος και εντελώς δωρεάν.
·         Τώρα επαρκής χρηματοδότηση των ΤΕΙ από το κρατικό προϋπολογισμό στο ύψος των αναγκών.
·         Επιστροφή των αποθεματικών που <<κουρευτήκαν >>.Όχι στο ξεπούλημα της περιουσίας των ιδρυμάτων.
·         ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ.
·         Ούτε ευρώ για σίτιση - μετακίνηση – βιβλία – αναλώσιμα.
·         Τώρα να δοθεί λύση στο πρόβλημα  της στέγασης. Να αξιοποιηθεί η περιουσία των ιδρυμάτων και δημόσια κτήρια για την δημιουργία νέων εστιών στην ευθηνή του κράτους χωρίς ιδιώτες ,νοίκια .Για τους σπουδαστές που έκαναν αίτηση και δεν πήραν δωμάτιο να νοικιάσουν δωμάτια σε ξενοδοχεία. Μηνιαίο επίδομα ενοικίου σε όσους σπουδάζουν μακριά από τις πόλεις τους και δεν τους δεχτήκαν στις εστίες .
·         Όχι στις λίστες αναμονής στα εργαστήρια και τις θεωρίες .Πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού με πλήρη δικαιώματα ,που να καλύπτει όλο το πρόγραμμα σπουδών.
·         Καμία  μορφή ιδιωτικοποίησης. Έξω οι επιχειρήσεις και οι manager από τα ΤΕΙ.
·         Καμία αναγνώριση κολεγίων και ιδιωτικών μαγαζιών της παιδείας.
·         Κατάργηση του νόμου πλαίσιο, καμία εφαρμογή του. Κανείς  φοιτητής στα συμβούλια διοίκησης.
·         Μέτρα στήριξης των εργαζομένων φοιτητών. Μέτρα στήριξης των ανέργων.
·         Πρακτική άσκησης  με ευθύνη  των ιδρυμάτων , στο αντικείμενο σπουδών με επιβλέπον καθηγητή στην πράξη .Αμοιβή των σπουδαστών με βάση τις συμβάσεις των κλάδων. Να πληρωθούν τώρα όλοι οι πρακτικάριοι που είναι απλήρωτοι.
·         Καμία απόλυση προσωπικού .Να παρθούν πίσω οι απολύσεις –εφεδρεία  των διοικητικών υπάλληλων . Καμία μείωση  των μισθών των εργαζομένων και των καθηγητών.
·         Να μην χαθεί καμία εξεταστική(να γίνει διπλή)
Προσπάθεια να μην χαθεί το εαρινό εξάμηνο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου