Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Εξελίξεις και κινητοποιήσεις

Δεν προτρέχω,μα οι αντιδράσεις σκάνε σαν κεραυνός εν αιθρία και τα νέα από κάθε πόλη της Ελλάδας ηχούν σαν ευχάριστος βοριάς που χτυπάει τα παραθυρόφυλλα,προσπαθώντας να ξυπνήσει όλο και περισσότερους για το διόλου σοφό και πλην δίκαιο, σχέδιο «Αθηνά».


Κάνοντας μία ανασκόπηση στα νέα που ανεβάζουν τα παιδιά της ομάδας στο facebook, παρατηρώ πως τώρα που θίγονται όλο και περισσότεροι, οι αντιδράσεις εντείνονται πανελλαδικά. Προφανώς, αν δεν στηρίξεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει,μα ευτυχώς η επιπολαιότητα του υπουργείου όσον αναφορά τη διαχείριση του σχέδιου Αθηνά και των συνεχόμενων διαφοροποιήσεων, έδωσε κίνητρο να ενταθούν οι αντιδράσεις. 


Σήμερα στην Αθήνα, στο Λασίθι της Κρήτης και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ετοιμάζονται κινητοποιήσεις. Η φοιτητική κοινότητα θα δηλώσει ηχηρά την παρουσία της, κυρίως στην Αθήνα,όπου  φοιτητές από την Καστοριά και την Θεσσαλονίκη ετοιμάζονται να δώσουν το παρόν σε αυτή τη μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας. Για όσους δεν καταφέρουν να παρευρεθούν στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη θα γίνει συγκέντρωση στην Καμάρα στις 11.00 το πρωί και εφόσον υπάρχει συμμετοχή, θα γίνει πορεία. 


Τις προηγούμενες μέρες μάθαμε για την απεργία πείνας που κάνουν οι φοιτητές των Μουδανιών,στη Χαλκιδική αλλά και την απεργία πείνας που έκανε ο Δήμαρχος Μεσολογγίου. Συνέβη επίσης,πορεία στις πόλεις της Καρδίτσας και της Πάτρας ενώ στις 13/3 έγινε συμβολική κατάληψη στο Δημαρχείο της Κοζάνης και πορεία στην πόλη με φοιτητές από Καστοριά,Κοζάνη,Φλώρινα και Γρεβενά. Μέσα σε όλα, πολλά τμήματα και σχολές συνεχίζουν τις καταλήψεις τους.


Εν συντομία και μερικώς, παρουσιάζω τα παραπάνω ώστε να δώσω ώθηση στο σπίρτο της αδιαφορίας να καεί, οι αντιδράσεις κατά του σχεδίου Αθηνά να απλωθούν και να αγκαλιάσουν τον ελληνικό χάρτη,αφήνοντας πίσω μια για πάντα την τάση του Υπουργείου να εξαλείψει την ήδη καταπονημένη παιδεία. Ξημερώνει Πέμπτη και ξέρω πως θα είναι μία κουραστική μέρα για πολλούς, αλλά πιστεύω πως, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις,δεν θα αφήσουμε  καμία ιδιωτική εταιρεία που θέλει να μονοπωλήσει την παιδεία, αλλά και κανένα Υπουργείο που επιθυμεί να εξοικονομήσει λεφτά που ξόδεψαν άλλοι υπό το συμφέρον των πελατειακών σχέσεων,όπως επίσης να περάσει κανένα σχέδιο Αθηνά,ούτε τώρα ούτε ποτέ. 
 
Κύριε Αρβανιτόπουλε,δεν θα πληρώσουμε τα σπασμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων. Δεν είμαστε τα θύματα που περιμένατε και ούτε θα γίνουμε. Θα μας βρίσκετε μπροστά σας,σε κάθε σχέδιο που υποβαθμίζει και αλλοιώνει την παιδεία.



Παστράκης Φώτης

Φοιτητής Πληροφορικής και Τεχνολογίας H/Y.

Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ανεξαρτήτου Παρατάξεων,ΤΕΙ Καστοριάς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου