Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Δελτίο Τύπου Τμήματος Στατιστικής και Αναλογιστικών- Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών





ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών-Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών (ΣΑΧΜ)
Δελτίο τύπου σχετικό με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»
Σύμφωνα με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», προβλέπεται η απορρόφηση του Τμήματός μας από το Τμήμα Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η αλλαγή αυτή μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, καθώς υποβαθμίζει στις σπουδές μας και αλλάζει το αντικείμενο αυτών! Επίσης, ο συνολικός σχεδιασμός του «ΑΘΗΝΑ» αποδυναμώνει τις σχολές για λόγους καθαρά οικονομικούς και πολιτικούς. Ο Φοιτητικός Σύλλογος τάσσεται στο πλευρό των σχολών που αγωνίζονται για το δίκαιο των επιχειρημάτων τους και την μη εξαφάνισή τους λόγω του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ».

Μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος  ΣΑΧΜ, απορρίπτουμε καθολικά την απορρόφηση που προβλέπει το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», καθώς:

·      Αλλάζει το αντικείμενο σπουδών μας με αποτέλεσμα να υποβαθμιστούν τα διπλώματα των αποφοίτων του τμήματος, να μειωθεί δραστικά ο αριθμός των φοιτητών που θα συνεχίσουν τις σπουδές τους στο νέο τμήμα.
·      Το τμήμα είναι μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα και μάλιστα καινοτόμο, καθώς παρέχει πληθώρα γνώσεων, είναι ένα πρωτοποριακό Τμήμα για τα ελληνικά δεδομένα στην ανώτατη εκπαίδευση με σύγχρονα και υπό διαρκή εξέλιξη επιστημονικά.
·      Το γνωστικό αντικείμενο του ΣΑΧΜ είναι πρωτοποριακό και μοντέρνο και αντιστοιχεί πλήρως στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.
·      Αντίστοιχο με το ΣΑΧΜ, στην Ελλάδα, υπάρχει μόνο το Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
·      Το Τμήμα έχει ένα ελκυστικό προπτυχιακό και μεταπτυχιακόπρόγραμμα σπουδών. Είμαστε ενεργό τμήμα που αριθμεί σχεδόν 565 ενεργούς προπτυχιακούς φοιτητές.
·      Οι αιτήσεις προς το ΣΑΧΜ για κατατακτήριες εξετάσεις και για μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα προέρχονται κατά ένα μεγάλο ποσοστό από το Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου όπως επίσης και από Μαθηματικά Τμήματα ανά την χώρα. Αυτό δείχνει ότι το Τμήμα προσελκύει άτομα τα οποία αναζητούν νέες προοπτικές για την καριέρα τους και ζητούν να διαφοροποιηθούν από το πτυχίο του μαθηματικού.
·      Η διεθνής αναγνώριση του ΣΑΧΜ προκύπτει και από το γεγονός ότι οι απόφοιτοι του έχουν γίνει δεκτοί για μεταπτυχιακές σπουδές στα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου. Το υψηλό επίπεδο των φοιτητών τους επιτρέπει να διεκδικούν με επιτυχία ανταγωνιστικές διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο.

Για τους παραπάνω λόγους, απαιτούμε να μην εφαρμοστεί το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», δεν θέλουμε καμία συγχώνευση ΑΕΙ και ΤΕΙ στην Ελλάδα. ΟΧΙ στη συγχώνευση του τμήματος Σ.Α.Χ.Μ. με το τμήμα Μαθηματικών.Δεν θα πληρώσει ο φοιτητής και η οικογένεια του την κρίση τους και τα αποτελέσματά της!



ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ

 ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ-ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου