Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΕΔΕΕ: Ζητά επανεξέταση για τις Σχολές PR


Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013
Ανακοίνωση, μέσω της οποίας καλεί τους αρμόδιους φορείς να επανεξετάσουν την επικείμενη κατάργηση και συγχώνευση τμημάτων PR τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, εξέδωσε η ΕΔΕΕ.
Προϋποθέσεις υποβάθμισης και απαξίωσης του κλάδου των Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα δημιουργεί η επικείμενη κατάργηση και συγχώνευση των αντιστοιχών τμημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που προωθείται με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» του Υπουργείου Παιδείας.
Η θέση αυτή διατυπώνεται με έμφαση στην ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής του τομέα Δημοσίων Σχέσεων της ΕΔΕΕ που αποτελεί τον βασικό εκπρόσωπο του κλάδου και του επαγγέλματος στην Ελληνική αγορά.
 «Χωρίς να παραγνωρίζουμε την αναγκαιότητα και τις θετικές προθέσεις του σχεδίου του Υπουργείου Παιδείας», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Δ.Ε. του Τομέα, «προκαλεί απορία η ισοπεδωτική αντιμετώπιση μιας ειδικότητας που αποτελεί από τις πλέον σύγχρονες της οικονομίας. Είναι δε απολύτως συνδεδεμένη με τις συνολικές ανάγκες της οικονομίας της χώρας όπως αυτή διατυπώνεται κατ’ επανάληψη από το σύνολο πολιτειακών, κυβερνητικών και θεσμικών φορέων σχετικά με την απόλυτη αναγκαιότητα προώθησης της εικόνας της χώρας και των προϊόντων και των υπηρεσιών της ως βασικός μοχλός ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας». 

Επιπρόσθετα, οι σχολές με το γνωστικό αντικείμενο των Δημοσίων Σχέσεων βρίσκονται σε πολύ στενή επαφή με το κλάδο και την στελέχωσή του αφού υπολογίζεται ότι περίπου ένα 30% των εργαζομένων, που απασχολούνται σε αυτόν, προέρχονται από τις σχολές αυτές, αποτελώντας μια από τις κύριες «δεξαμενές» στελεχών και φυσικά απασχόλησης.
 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Τομέας Δημοσίων Σχέσεων της ΕΔΕΕ απευθύνει κάλεσμα, μέσω της παραπάνω ανακοίνωσης προς τους αρμόδιους φορείς να επανεξετάσουν με πραγματικά δεδομένα τις αποφάσεις αυτές και είναι απολύτως πρόθυμος να συμβάλλει στην κατεύθυνση λύσεων των σωστότερων για την απασχόληση αλλά και την προαγωγή του επαγγέλματος αποφάσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου