Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Πληροφορική. Είμαστε και εμείς εδώ!



Συγκριτικά με τα άλλα δυο τμήματα του παραρτήματος Καστοριάς, το τμήμα Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών, μέσα από το Σχέδιο «Αθηνά», βγαίνει κερδισμένο ως προς την αναβάθμιση του τίτλου σπουδών του. Παρόλα αυτά, όμως, υπάρχουν σοβαρά κριτήρια τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί υπόψη.
Αρχικά, μια τέτοια μεταβολή, οδηγεί στην πτώση του ποιοτικού επιπέδου σπουδών. Η υλικοτεχνική υποδομή του παραρτήματος των Γρεβενών, απ’ όσο τουλάχιστον πληροφορηθήκαμε, δε μπορεί να ανταπεξέλθει στις εκπαιδευτικές ανάγκες του τμήματός μας, σε σχέση με τον αριθμό των φοιτητών.
Επιπλέον, η ίδια η πόλη αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις στεγαστικές μας ανάγκες. Είναι φύσει αδύνατο σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποκτήσει τις υποδομές, που θα φιλοξενήσουν επιπλέον χίλιους περίπου φοιτητές!
Ας μη ξεχνάμε την ταλαιπωρία μας, όπως επίσης και την οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών μας. Κάτι τέτοιο βγάζει εκτός προγράμματος το πλάνο των σπουδών μας, καθώς και τον οικογενειακό προϋπολογισμό των οικογενειών μας. Αυτό, με μαθηματική ακρίβεια, είναι σίγουρο πως θα οδηγήσει τους περισσότερους σπουδαστές να παρατήσουν τις σπουδές τους και τα όνειρά τους. Εκτός αυτού, είναι οικονομικά ασύμφορη μια τέτοια μετακίνηση, καθώς, πέρα από τους σπουδαστές, θα χρειαστεί να μετακινηθεί και το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό, όπου σε σύνολο είναι αριθμητικά μεγαλύτερο από τα δύο τμήματα των Γρεβενών.
Ουσιαστικά, το σχέδιο «Αθηνά» αποσκοπεί στο «συμμάζεμα» των σχολών στα μεγάλα αστικά κέντρα. Στην περίπτωση του τμήματός μας, όμως, αλλά και των δυο τμημάτων της επερχόμενης συνένωσης, κάτι τέτοιο είναι τελείως αντίθετο. Μια τέτοια συνένωση θα οδηγήσει σε διαίρεση της ΣΤΕΦ, όπου ανήκουμε, σε δυο πόλεις (Γρεβενά και Κοζάνη) και όχι σε μία όπως αρχικά αποσκοπούσε το σχέδιο «Αθηνά».
Είναι σημαντικό, να δούμε συλλογικά και διευρυμένα το πρόβλημα, και να μην αναλωνόμαστε σε επικοινωνιακά τρικ κερδίζοντας εντυπώσεις ή σε μεμονωμένες περιστάσεις. Οι στόχοι είναι κοινοί, και τα προβλήματα του σχεδίου «Αθηνά» τεράστια σε όλα τα τμήματα που θίγονται.
Η Πληροφορική είναι το ΠΑΡΟΝ και το ΜΕΛΛΟΝ! ΜΗ ΜΑΣ ΤΟ ΣΤΕΡΕΙΤΕ!
Με εκτίμηση, για το τμήμα Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών,
Μαλαμίδου Άννα
Μωυσιάδης Νίκος
Σχοινάς Γιάννης

2 σχόλια:

  1. ειναι σιγουρο οτι αναβαθμιζεται το πτυχιο μας? ακουσα οτι μονο τα 14 μαθηματα απο το προγραμμα σπουδων των γρεβενων εχουν σχεση με πληροφορικη μηπως αλλαζει το αντικειμενο? δεν ξερω ρωταω

    ΑπάντησηΔιαγραφή