Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Ψήφισμα συμπαράστασης στους φοιτητές Καστοριάς

Με αφορμή τις τρέχουσες εξελίξεις στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικότερα τις προτάσεις του σχεδίου «Αθηνά» για συγχώνευση – μετακίνηση τμημάτων Α.Τ.Ε.Ι., θα θέλαμε να δηλώσουμε τη στήριξή μας στον αγώνα των φοιτητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού του Α.Τ.Ε.Ι.  Καστοριάς για διατήρηση και των ΤΡΙΩΝ τμημάτων του Παραρτήματος στην πόλη.

         Οι επιδιωκόμενες αλλαγές , ελέω οικονομικών περικοπών, είναι δεδομένο ότι στερούν το δικαίωμα των φοιτητών στην παρακολούθηση της επιστήμης που επέλεξαν, στην πόλη που επέλεξαν.
         Ο κοινωνικός ιστός της πόλης μεταβάλλεται βίαια και τα προβλήματα που δημιουργούνται στους φοιτητές και τις οικογένειές τους είναι τεράστια και μπορεί να στοιχίσουν και τη συνέχιση των σπουδών τους, κατάσταση η οποία είναι απαράδεκτη.
         Από επιστημονική άποψη, η προσφορά και των τριών τμημάτων, αποδεδειγμένα υψηλού επιπέδου, προσφέρουν εξειδικευμένο προσωπικό στον επιστημονικό κόσμο της χώρας αλλά προσφέρουν και ιδιαίτερες, πολύτιμες υπηρεσίες στην ανάπτυξη της πόλης της Καστοριάς.
        Γι αυτό καλούμε τους εμπλεκόμενους φορείς να ξανασκεφτούν και επανασχεδιάσουν τις προτάσεις τους , έχοντας σαν βάση τη γνώμη των άμεσα ενδιαφερομένων, των φοιτητών και των καθηγητών και όχι απλούς, στεγνούς και λανθασμένους  οικονομικούς υπολογισμούς.

Θεσσαλονίκη    13-2-2013
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου