Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ



Πήραμε  την απόφαση να έρθουμε στην Καστοριά για να σπουδάσουμε Δημόσιες Σχέσεις και Επικοινωνία. Δεν ξέραμε τι ακριβώς θα σπουδάζαμε,  τι θα κάναμε μετέπειτα· βλέπετε στα σχολεία δεν μας ενημερώνουν επαρκώς για το γνωστικό αντικείμενο κάθε σχολής ξεχωριστά.
 Φύγαμε λοιπόν, από τα σπίτια μας γεμάτοι απορίες που στη διάρκεια της φοίτησής μας σε αυτό το τμήμα λύθηκαν.
Σήμερα, λοιπόν, έρχονται οι «άρχοντες» αυτής της χώρας να μας αναιρέσουν όλα όσα πιστεύαμε και φυσικά, όλα όσα θέλαμε!

Αν το παιδί σας «κύριε» υπουργέ μου σπούδαζε στην Ελλάδα θα έπραττες έτσι; Θα δεχόσουν να αλλάξει τίτλο σπουδών;  να πάρει ένα πτυχίο  που να μην αντιπροσωπεύει τις γνώσεις και τους κόπους του;  Δε νομίζω να το ανεχόσουν. Όση ανοχή και αν είχες σε αυτό θα αντιδρούσες!
Κ ρωτάμε, τι πρέπει να κάνουν οι γονείς μας, οι γονείς όλων αυτών που τους έστειλαν να σπουδάσουν κάτι και τελικά θα πάρουν πτυχίο με άλλη ειδικότητα;  Αυτούς που τους έστειλαν σε μια πόλη, ίσως πολύ μακριά από την πόλη διαμονής τους, στερήθηκαν τα πάντα για να σπουδάσει το παιδί τους και να έχει μια ευκαιρία παραπάνω όταν ανακάμψει  η χώρα· και τώρα τους λες πως το παιδί τους πρέπει να πάει αλλού για να ολοκληρώσει τον κύκλο σπουδών του; Μα είναι ποτέ δυνατόν; Δεν μαθαίνετε από την ιστορία πως όσο αντιτίθεστε στο λαό τόσο αυτός προσπαθεί να σας κατασπαράξει; Και καλά θα σας κάνει. Δεν μπορείτε να πετάτε στα σκουπίδια τα όνειρα τόσων παιδιών, δεν μπορείτε να τα  χτυπάτε με αυτόν τον τρόπο.





Θέλετε να καταργήσετε το τμήμα μας και να το κάνετε τμήμα: «διοίκησης επιχειρήσεων, οργανισμών και συστημάτων», με βάση τις 4 κατευθύνσεις που έχουν προταθεί οι Δημόσιες Σχέσεις χάνονται.
 Άραγε γνωρίζετε τι ακριβώς είναι οι Δημόσιες Σχέσεις; Είναι αυτό ακριβώς που η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει!
Οι Δημόσιες Σχέσεις δεν είναι να γεμίζεις μαγαζιά, να δημιουργείς κύκλους φίλων, κ.α. Οι Δημόσιες Σχέσεις δημιουργούν καλές σχέσεις, καλή φήμη, αποδεκτό όνομα, διαχειρίζονται εντάσεις, δημιουργούν κλίμα εμπιστοσύνης  και άλλα πολλά που εάν τα απαριθμήσουμε τώρα θα χάσουμε την ουσία.
Σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες οι Δημόσιες Σχέσεις κυριαρχούν. Ξεκινούν από τις μικρές επιχειρήσεις και φτάνουν έως και πίσω από αυτούς που κυβερνούν.
Οι Δημόσιες Σχέσεις είναι ο λαιμός των οργανισμών, των επιχειρήσεων, των κυβερνήσεων και άλλων πολλών. Πως εσείς πάτε να τον κόψετε;



Ζητάμε την βοήθεια όλων σας, ανεξαρτήτου ηλικίας, σπουδών, πολιτικών πεποιθήσεων και άλλων, τυχόν, διαφορών.
Βοηθείστε να μείνει το τμήμα ως έχει, μην τους αφήσετε να μας αφανίσουν.
Είμαστε μόνο δυο ΤΕΙ με αυτήν την ειδικότητα σε ολόκληρη την Ελλάδα το τμήμα της Καστοριάς και το τμήμα της Κεφαλονιάς (που και αυτό επιθυμούν να το κλείσουν και να το μεταφέρουν στο Μεσολόγγι, αλλάζοντας τους το γνωστικό αντικείμενο).
  



                                                                                                         Με εκτίμηση,

                                                                                                  Ζήνδρου Κατερίνα
                                                                                                  Ζησιμοπούλου Ειρήνη
                                                                                                  Κουτσουδάκη Κατερίνα

2 σχόλια:

  1. συμμερίζομαι τις απόψεις σας και φυσικά οχι μόνο το τμήμα που βρίσκετε εσεις στη καστοριά αντιμετωπίζει προβλήματα αλλα και άλλα τμηματα και σχολία... παρακαλω θα ηθελα να επικοινωνησω μαζι σας.. -Βιβιάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή